از نخستین روز خواستگاری تا رفتن عروس و داماد به خانه بخت، امکان دارد چند سال به طول بیانجامد. از این رو این مراحل بسیار هزینه بر است. برگزاری بله برون، نامزدی، حنابندان، عروسی و پاتختی دربرگیرنده هزینه های بسیار زیادی است که بیشتر خانواده ها در مورد آن بی اطلاع هستند. در این مطلب از سایت سوربان به بررسی هزینه هایی که بر عهده خانواده داماد و هزینه هایی که بر عهده خانواده عروس است، خواهیم پرداخت و به شما خواهیم گفت که کدام هزینه ها به عهده عروس و خانواده عروس و کدامیک به عهده داماد و خانواده داماد است.
خرج عروسی از خواستگاری تا برگزاری مراسم عروسی با کیه؟
هزینه خواستگاری با کیه؟
خواستگاری، نخستین مرحله است که تقریبا همه از آداب و رسوم آن مطلع هستند. خانواده داماد سبد گلی مناسب و شیرینی تهیه می کنند و به عنوان هدیه برای عروس و خانواده او می برند، در مراسم خواستگاری پذیرایی از خانواده داماد به عهده خانواده عروس است.
هزینه مراسم بله برون با کیه؟
بله برون، نخستین مرحله بعد از خواستگاری و شنیدن جواب مثبت عروس خانم و موافقت خانواده ها می باشد. برخی از خانواده ها به جشنی مثل جشن نامزدی بله برون می گویند و عده ای دیگر به جلسه ای صمیمانه و خانوادگی که بین دو طرف برگزار می شود، بله برون می گویند.
خانواده آقا داماد هدایایی از طرف خود و خانواده اش برای عروس خانم، به منزل پدر عروس خانم می برند. گل و شیرینی بایستی حتما جزو این هدایا باشد.
هزینه هایی که آقا داماد باید آنها را متقبل شود:
- شیرینی
- گل طبیعی یا مصنوعی
- کله قند
- کیک بله برون
- دفتر بله برون
- طبق شیرینی محلی نظیر: قطاب، باقلوا، شیرینی نخودچی
- پارچه چادری یا شال سفید
هزینه های بله برون که بر عهده عروس خانم است:
- لباس بله برون
- گل آرایی و دیزاین
- پذیرایی عصرانه و پذیرایی شام در صورت تمایل
- عکاسی و فیلمبرداری در صورت تمایل
هزینه مراسم نامزدی با کیه؟
نخستین مراسمی که عروس و داماد با افراد فامیل و اقوام یکدیگر آشنا می شوند، جشن نامزدی است. تهه لباس نامزدی و هزینه آرایشگاه عروسبر عهده خانواده داماد است ولی هزینه میوه و شیرینی، تالار، بر عهده خانواده عروس خانم می باشد.
پارچه مجلسی (گیپور، ساتن، دانتل، حریر و ...) یا لباس دوخته مجلسی، لوازم آرایش، نیم ست طلا از خرید های نامزدی هستند که به عنوان هدیه در جشن نامزدی به عروس خانم اهدا می شود. در برخی خانواده ها شاخ نبات و قرآن را خانواده عروس خانم تهیه می کنند. در برخی خانواده ها هم خانواده داماد شاخه نبات تهیه می کنند و به همراه خریدهای نامزدی برای عروس خانم می آورند.
دیزاین میز نامزدی و دکوراسیون، از مواردی است که بر عهده عروس خانم و خانواده اش است. خانواده داماد هدایای تزیین شده را در گوشه ای از میز نامزدی می گذارند. کیک مراسم هم توسط خانواده داماد تهیه می شود. تهیه گیفت بر عهده خانواده عروس است که برای تشکر از حضور مهمانان، به آنها اهدا می شود.
هزینه های نامزدی بر عهده عروس خانم:
- پذیرایی عصرانه و پذیرایی شام در صورت تمایل
- هزینه های تالار
- دکوراسیون وتزیین میز نامزدی
هزینه های مراسم نامزدی بر عهده آقا داماد:
- لوازم آرایش
- لباس نامزدی عروس
- کیک نامزدی
- شاخه نبات
- قرآن عروس
- نیم ست طلا
- آرایشگاه عروس
- پارچه یا لباس مجلسی عروس
هزینه جشن عقد یا عقد محضری با کیه؟
در طی مراسم عقد صیغه محرمیت دائمی بین عروس و داماد خوانده می شود و عقد رسمی و محضری نامیده می شود. ازدواج آنها به شکل رسمی در دفترخانه ثبت می گردد. پیش از عقد رسمی عروس و داماد برای دوران نامزدی، صیغه محرمیت مدت داری بین آنها خوانده می شود.
هزینه رزرو تالار و دکوراسیون و میوه و شیرینی بر عهده عروس خانم می باشد، قانون خاصی در مورد این قانون وجود ندارد و بستگی به صحبت های دو طرف دارد. در صورتی که لباس جشن عقد و عروسی متفاوت است، عروس خودش لباس عقد رسمی را تهیه می کند. لباس مجلسی را نیز داماد تهیه می کند.
هدایایی نیز بین عروس و داماد رد و بدل می شود. ساعت داماد را عروس و ساعت عروس را داماد تهیه می کند.
برای مراسم عسل خوران، خانواده عروس ظرف عسل را تهیه کرده و خانواده داماد نیز کیک را خریداری می کنند. بعد از 3 مرتبه خواندن خطبه و پیش از جواب بله دادن عروس خانم، داماد انگشتر یا گردن بندی را به عروس خانم می دهد.
هزینه های مراسم عقد که بر عهده عروس است:
- بخشی از هزینه های برگزاری مراسم عقد در صورت موافق طرفین
- حلقه و ساعت داماد
- لباس عقد محضری
- ظرف عسل
هزینه های مراسم عقد که بر عهده داماد است:
- کیک عقد
- حلقه و ساعت عروس
- زیرلفظی
- شیرینی محضر
- سالن عقد و دفتر ثبت ازدواج
- لباس عقد عروس
- آزمایشگاه
خرج مراسم حنابندان با کیه؟
مراسم حنابندان شب پیش از جشن عروسی برگزار شده که به عنوان خداحافظی عروس از خانه پدری و شروع زندگی مشترک با همسر و زندگی متاهلی با مسئولیت ها و نگرانی ها است.
مراسم حنابندان در خانه در عروس برگزار می شود هزینه های آن بر عهده خانواده عروس می باشد. تزئینات، آرایشگاه عروس و حنا و لباس حنابندان عروس، بر عهده داماد می باشد. لوازم آرایش، لباس زیر، کیف و کفش و ادکلن، آینه شمعدان، لباس خواب، پارچه های مجلسی و ... است. توسط خانواده داماد به زیبایی دیزاین شده و در روز حنابندان به خانه پدر عروس می برند. دستبند یا گردنبند، انگشتر توسط بعضی از خانواده ها برای تازه عروس خریداری می گردد.
هزینه هایی که بر عهده خانواده عروس است:
پذیرایی عصرانه
پذیرایی شام در صورت تمایل
دیزاین و دکوراسیون مراسم که می توانید در منزل یا تالار برگزار نمایید.
هزینه هایی که بر عهده آقا داماد است:
آرایشگاه عروس
لباس عروس
هدایای حنابندان
خریدهای عروسی و دیزاین آنها
آرایشگاه عروس
هزینه مراسم عروسی با خانواده داماده یا عروس؟
لباس عروس، آتلیه عروس، تالار و شام، ماشین عروس، آرایشگاه عروس، دیزاین و دکوراسیون (گل آرایی، شمع آرایی و ...)، سرویس طلا، کیک و گیفت های عروسی، از هزینه های عروسی است که مسئولیت تهیه آنها بر عهده آقا داماد می باشد.
چمدان، ادکلن، روبدوشامبر، ریش تراش و سشوار، خمیر ریش تراشی و فوم، ژل مو، افتر شیو، لباس خواب، پارچه کت و شلواری و ... از هدایایی است که عروس خانم برای آقا داماد تهیه می کند. هزینه خرید دوخت کت و شلوار داماد و اکسسوری ها نظیر شال کمر یا کراوات نیز بر عهده عروس خانم است. تهیه سبد نان و سبزی که نمادی برای خیر و برکت است و به هنگام ورود عروس و داماد به خانه شان برده می شود، توسط خانواده عروس تهیه می شود.
خرید جهیزیه با کیه؟
آداب و رسوم گوناگونی برای هریک از فرهنگ های ایرانی وجود دارد. در بیشتر خانواده ها خرید چند قلم از لوازم هنگام کاغذ نویسی بر عهده داماد گذاشته می شود. فرش و لوازم صوتی تصویری نظیر: سینمای خانگی، تلویزیون و...، اجاق گاز، یخچال، سرویس چوب شامل: میز توالت، سرویس مبلمان، گنجه و سرویس مبلمان و میز تلویزیون، ماشین ظرفشویی.
امروزه مراسم جهازبرون مانند گذشته وجود ندارد. ولی برخی از خانواده ها آن را برگزار می کنند. خانواده داماد با چند طبق کش و کارگر لوازم را به خانه مشترک عروس و داماد منتقل می کنند. پس از چیدمان وسایل توسط خانواده عروس، خانواده داماد خانواده عروس و اقوام آنها را برای مهمانی شام به منزل یا رستوران دعوت می کنند.
هزینه گل آرایی، شمع آرایی جهیزیه، هزینه های پر کردن یخچال عروس خانم، شیرینی و شکلات، سس ها، سبزیجات، رب، روغن، ادویه جات، زعفران، گوشت مرغ، ماهی، گوشت بره، ماکارونی و لازانیا، آبمیوه های گوناگون، دسرهای دیزاین شده، نوشیدنی ها، سیب زمینی و پیاز، میوه های گوناگون و ... بر عهده عروس خانم است.
هزینه مراسم پاتختی با کیه؟
مراسم پاتختی به مراسمی می گویند که در فردای شب عروسی در خانه مشترک عروس و داماد برگزار می شود و فقط خانم ها در این جشن حضور می یابند. پاتختی اغلب دو تا سه ساعت است.