در بعضی از موارد زوجین به دلیل بالاتر بودن هزینه های جشن عروسی از بودجه مورد نظر آنها، از برگزاری جشن چشم پوشی میکنند. باید بدانیم که جشن عروسی یکی از خاص ترین شب های زندگی هر شخص است که با اندکی صرفه جویی در هزینه ها و همچنین جلوگیری از هرگونه افراط و تجمل گرایی میتوان آن را با بودجه های مختلف برگزار کرد.
راه های صرفه جویی در هزینه های برگزاری جشن عروسی
بعضی از زوجین بر این باورند که صرفه جویی در هزینه های عروسی به معنای لذت نبردن از این اتفاق مهم زندگی و کم اهمیت جلوه دادن آن است اما این تصور کاملآ اشتباه است باید بدانیم که با انتخاب هوشمندانه تشکیلات و تشریفات توسط عروس و داماد و جلوگیری از ولخرجی های اضافی میتوان جشنی به یاد ماندنی با حداقل هزینه ها داشت.با روش های ساده ای که ما در این مقاله برای شما خواهیم گفت ، در هزینه های مراسم عروسی خود صرفه جویی کنید و مقدار قابل توجهی از آنرا کاهش دهید و در عین حال جشنی شاد و خاطره انگیز داشته باشید.
۱. تعداد مهمانان را خلاصه و مفید انتخاب کنید. لازم نیست هر کسی را که در زندگیتان میشناسید دعوت کنید.
۲. روز عروسی خود را ترجیحا در وسط هفته که قیمت تالار و باغ ارزان تر است انتخاب کنید. همچنین در روزهای عادی را برای جشن خود انتخاب کنید چون در روزهای جشن و تعطیلات و مناسبت های خاص هزینه ها گران تر است.
۳. لباس عروس خود را از مزون عروس اجاره کنید. چون فقط یک شب آن را میپوشید و دیگر احتیاجی به آن نخواهید داشت و کمتر کسی پیدا میشود تا آن را بعدا از شما بخرد.
۴. برای میز تالار و یا باغ عروسی تان از میزهای بزرگ استفاده کنید تا هزینه گل آرایی ، شمع آرایی و دیزاین میز مهمانان را کمتر پرداخت خواهید کرد.
۵. غذا را به صورت سلف سرویس سرو نکنید. هم هزینه بیشتری خواهد داشت هم متوجه نخواهید شد چه کسی سیر شده است و چه کسی غذای کمی گیرش آمده است و حسابی درهم میشود. روی میز مهمانان بصورت مرتب و شیک سرو کنید.
۶. دو نوع غذا یا نهایتا سه نوع بیشتر سفارش ندهید. مگر هر مهمان چند نوع غذا میتواند بخورد. اگر از هر غذا نیز تکه کوچکی بردارد اصلا متوجه نمیشود چه چیزی خورده است و چگونه غذا خورده است.
۷. تعداد مهمانان کنسلی را چک کنید و از مهمانان بخواهید آمدن یا نیامدنشان را به شما خبر دهند.
۸. گیفت را فراموش کنید. هزینه زیادی روی دست شما میگذارد و به چشم نیز نمیاید.
۹. برای آشنایان یا دوستان صمیمی خود که با آنها رابطه خوبی دارید کارت دعوت در نظر نگیرید و فقط از طریق تلفن به آن ها اطلاع دهید.
۱۰. روز فرمالیته یا پیشکاری عروسی را ترجیحا فراموش کنید . چون هزینه زیادی به شما تحمیل میکند.
۱۱. حتمآ لازم نیست به آرایشگاه های خیلی گران قیمت بروید. سری به آرایشگاه های با قیمت مناسب نیز بزنید. بعضی از آنها میکاپ های خوب و شیکی ارائه میدهند ولی بخاطر کسب مشتری بیشتر قیمت خود را اقتصادی تر ارائه میدهند.
۱۲. برای خرید جهیزیه اگر وسیله ای در خانه دارید و سالم است و خوب کار میکند لازم نیست دوباره هزینه کنید مثلا اتو مو سشوار ، لوازم آرایش ، حوله حمام ، بعضی از لباس هایتان و ... لازم نیست صفر تا صد را از نو بخرید.
چطور عروسی کم خرج بگیریم؟
۱۳. تجربه ثابت کرده، خیلی از مهمان ها آن شب لب به کیک عروسی نمی زنند بهتر است یک کیک کوچک سفارش بدهید و در شب عروسی تان سرو کنید . جدیدا نیز مد شده است که فقط یک طبقه کیک ، واقعا کیک است و بقیه ماکت است. پس میتوانید با خیال راحت یک یا دو طبقه کیک سفارش دهید و در عکس اصلا مشخص نخواهد شد.
۱۴. خرید آینه شمعدان عروسی که جز رسوم قدیمی ایرانیان است نیز اصلا ضرورتی ندارد. مخصوصا به تازگی که همه خانه ها آپارتمانی و کوچک شده اند و دیگر نمیشود اینطور وسایل را جا داد.
۱۵. نسبت به تعداد مهمانان تالار انتخاب کنید. اگر مهمانان شما کم باشد و تالار خیلی بزرگ باشد اصلا فضای جالب و گرمی نخواهد داشت.
۱۶. وقتی به بازدید تالار و تشریفات عروسی میروید شما را با یک دنیا منوها و امکانات فراوان روبرو خواهند کرد. سعی کنید تنها چیزهایی که میخواهید انتخاب و سفارش دهید. اگر هزینه کافی برای خرج کردن ندارید چیزهایی مثل آتش بازی ، میز فینگرفود ، کافی شاپ و سفره خانه در تالار و باغ عروسی ، بادکنک آرایی و ... را فراموش کنید.
۱۷. از میوه های رسمی همیشه در مهمانی ها استفاده کنید و فصل میوه مورد نظر را هم درنظر بگیرید. شیرینی عروسی نباید بسیار متنوع و گران باشد.
۱۸. برخی از باغ ها نیز به دلیل اینکه در اطراف شهرها واقع هستند و در ضمن هزینه های بالاسری کمتری دارند، با قیمت های مناسب تری با شما قرارداد می بندند و در عین حال مهمانان شما از فضای با طراوت آنجا لذت می برند. شاید گزینه مناسبی باشد اگر به تالارها و باغ هایی که به فاصله کمی در اطراف شهر شما هستند فکر کنید.
۱۹. تعداد عکس های چاپی، ابعاد آلبوم دیجیتال، تعداد دوربین ها و سایر تجهیزات و... شاید به تنهایی هزینه زیادی نداشته باشند اما وقتی با هم جمع می شوند، هزینه بالایی خواهند داشت. پس سعی کنید احساساتی نشوید و عاقلانه به آتلیه عروسی سفارش بدهید و عکس های خاص و خوب عروسی خود را چاپ کنید.
۲۰. اگر ماشین شما لوکس و شیک نیست ، به جای اجاره کردن میتوانید از دوستان و آشنایان خود ماشینشان را قرض کنید و کرایه ماشین عروسی را بیخیال شوید.
۲۱. دسته گل مصنوعی برای عروس بخرید که هم هزینه کمتری دارد و هم بعدا برایتان به یادگار خواهند ماند.
۲۲. هیچ وقت به اولین قیمت بله نگویید:از جاهای مختلف قیمت بگیرید و بر سر قیمت مورد علاقه تان بحث کنید.
۲۳. جشن عقد و عروسی را با هم برگزار نمایید، با این کار بسیاری از هزینه های اضافی و تکراری مثل هزینه های مربوط به کرایه سفره عقد و محضر عقد کاهش پیدا می کند و شما می توانید این هزینه ها را در جایی بهتر استفاده نمایید.
۲۴. از تجربه های عروس های قدیمی تر بهره بگیرید . مطمنا آنها تجربه هایی دارند که بسیار مفید است.
۲۵. لیستی از وسایل ضروری منزل تان را تهیه نمایید و به خانواده تان بدهید تا اگر اقوام پرسیدند برای تان چه چیزی تهیه نمایند، بتوانند آن ها را راهنمایی نمایند که لوازمی که نیاز دارید را برای شما کادو بیاورند.
۲۶. برای لوکیشن عکاسی عروسی تان به جای باغ عمارت عکاسی میتوانید از طبیعت استفاده کنید. مثل جنگل ، دریا ، کویر ، باغ های طبیعی و ... هم ارزان میشود و هم طبیعی تر.
۲۷. لباس دامادی را نیز به اسم لباس داماد نخرید تا گران تر در بیاید.
۲۸. میتوانید کارت عروسی تان را نیز خودتان وسیله بخرید و درست کنید. هم خیلی جالب میشود و هم ارزان.
۲۹. میتوانید برای روی میز مهمانان به جای گل آرایی از شمع آرایی بیشتر استفاده کنید. در هزینه گل آرایی صرفه جویی میشود.
۳۰. یکی دیگر از ترفندهای صرفه جویی در هزینه عکاسی عروسی، آوردن مشتری برای آتلیه های عروسی است. شاید فامیل، دوست یا آشنایی داشته باشید که عروسیشان نزدیک به شما باشد. میتوانید از آنها نیز بخواهید تا همراه شما عکاس خود را انتخاب کنند و با اینکار یک بازاریابی انجام داده اید و میتوانید تخفیف بیشتری را بگیرید.
۳۱. تالار ها معمولاً بر سر قیمت علاقهای به چانه زنی و مذاکره ندارند و برای همه منوهای خود قیمت خاصی را در نظر گرفته اند ولی با وجود این شرایط هم شما اصلا از چانه زدن و تخفیف گرفتن خجالت نکشید.
۳۲. بودجه هر کدام از هزینه هایتان را مشخص کنید که در آخر برای چیزی کم نیاورید.
۳۳. برای سفارش کیک عروسی تان به جای فوندانت از خامه استفاده کنید که قیمت کمتری دارد.
۳۴. لازم نیست از قنادی های معروف کیک عروسیتان را بخرید.
۳۵. برای دسته گل عروس و تزئین ماشین عروس و همچنین گل آرایی تالار و باغ عروسی تان ، گل ها را از بازار گل خرید کنید. قیمت گل در بازارهای اصلی بسیار بسیار کمتر است.
۳۶. اگر مراسم عقدتون قبلا در دفترخونه برگزار شده است لزومی ندارد دوباره سفره عقد بندازید و کلی خرج کنید.
۳۷. وقتی برای قرارداد بستن با آرایشگاه و سالن زیبایی عروس میروید باز هم پکیج های فراوان و خدمات فراوانی دارند ، شما فقط خدمات ضروری خود را انتخاب کنید. اگر پوست خوبی دارید نیاز به پیلینگ پوست و لایه برداری و ماسک و... ندارید. یا اگر پوست تنتان لک ندارد و یا لباس عروستان پوشیده است ، نیازی به فوم و کرم یکدست کننده رنگ بدن ندارید.
۳۸. بعضی از آرایشگاه ها پول و هزینه ای بابت صبحانه از شما میگیرند. میتوانید خودتان صبحانه تان را ببرید.
۳۹. برای موزیک نیز میتوانید به جای یک ارکستر ، یک دی جی خوب با تجهیزات صوتی و نور مناسب بیاورید. به همان اندازه مجلس تان گرم و پر انرژی خواهد شد.
۴۰. در شبکه های اجتماعی ، شرکت هایی که میخواهید با آنها قرارداد ببندید از جمله آرایشگاه عروس ، گل فروشی ، تالار و تشریفات عروسی و ... مورد علاقه تان را فالو و پیگیری کنید. بعضی از مواقع تخفیفات و آفرهای خود را اعلام میکنند و میتوانید از آنها استفاده کنید.
منبع: مجله رنگل