رفتار در دوران نامزدی چگونه باید باشد؟
دوران نامزدی فراتر از میهمانی ها و خرید لباس و دعوت های مختلف است. آن حلقه نامزدی کوچک درون دستانتان به تمام دنیا میگوید که حالا شما در یک رابطه متعهدانه مادام العمر هستید.
معمولا در دوران نامزدی، مهمترین چیزی که درباره اش صحبت میشود، مراسم عروسی است. اما نامزدی مسابقهای نیست که خط پایانش عروسی باشد. این دوره، یک زمان اسثتثنایی است که پایه هایی قوی برای زندگی مشترکتان بنا کنید. در این مقاله از سایت سوربان میتوانید ببینید که رفتار در دوران نامزدی چگونه میتواند شما را به همسرتان نزدیکتر کند.
رفتارهای مناسب در دوران نامزدی
1. صحبت ها را فراتر از عروسی ببرید
خیلی راحت میتوان نشست و مدام دربارهی تزئین میزهای عروسی، گلها و تزئینات و اینکه چه کسی دعوت باشد و چه کسی نه صحبت کرد. همه نظری درباره روز بزرگ زندگی شما خواهند داشت. ادغام خانوادهها، کنترل بودجه، راضی نگه داشتن همه و استرس… به همین خاطر، یک قدم به عقب بردارید تا دید بهتری داشته باشید.
من و همسرم تصمیم گرفتیم که در دوران نامزدی، صحبت هایی از این قبیل را محدود کنیم و زمانی را به این اختصاص دهیم تا راجع به انتظاراتمان از زندگی مشترک صحبت کنیم. ما همچنین اطمینان حاصل کردیم که علایق مشترکی که در ابتدا ما را به هم جذب کرده بود را پرورش دهیم.
اگر شما و نامزدتان هر دو دوست دارید مطالعه کنید، یک زمان انتخاب کنید و باهم دربارهاش بحث کنید. اجازه ندهید عشقتان محدود به برنامه ریزی عروسی شود.
2. عادات زناشویی خوب بنا کنید
ما همه عادت محور هستیم. همانطور که زندگی زناشوییتان پیچیده و پیچیدهتر میشود، بچه دار شدن، کار، دوستان و همهی جزئیات شگفت انگیز دیگر، تغییر عادات زناشویی و ازدواج دشوار خواهد شد.
زمانی را صرف بحث در مورد اهداف کوتاه مدت و بلندمدت خود کنید و در مورد نحوه ایجاد عادات خوب و موفق در زندگی زناشویی خود برنامه ریزی کنید. صحبت درباره اینکه چقدر هزینه صرف میهمانی خواهید کرد یا تعطیلات آخر هفته دوست دارید چه کنید، چیزهایی هستند که برای سلامت بلندمدت رابطه تان حیاتی اند.
3. در یک برنامه آمادگی ازدواج ثبت نام کنید
با کمی اکراه، من و همسرم در دوران نامزدی، در یک سمینار برای زوجهای تازه نامزد کرده که توسط کلیسای ما برگزار میشد شرکت کردیم. اما در آخر چیزهای زیادی از این برنامه عایدمان شد. اگرچه ما دوسال قبل از نامزدی، با هم آشنا بودیم، برخی از موضوعات مثل امور مالی، تعادل کار، قوانین و… هرگز مطرح نشده بودند.
من به خاطر دارم که چطور درباره برقراری تعادل میان گذراندن تعطیلات با خانوادهها سردرگم بودیم. اتفاق زیادی در ادغام زندگی دو نفر رخ میدهد و هرچه بیشتر برای آمادگی بابت تعارضات آینده وقت صرف کنید، بهتر است.
4. یکدیگر را مدام ببینید
به نظر ساده میآید، اما بسیاری از زوجها به محض اینکه نامزد میشوند، فراموش میکنند که عشق بازی کنند و همدیگر را دوست بدارند. اینکه عشقتان را در میان هیاهوی زندگی حفظ کنید کار سادهای نیست و به تمرین نیاز دارد و چه زمانی بهتر از دوران نامزدی برای تمرین این مسائل؟
بسیار اهمیت دارد که رابطه عاشقانه با همسرتان حفظ شود، باهم ناهار دونفره بخورید، باهم به پیک نیک ببرید و به یکدیگر عشق بورزید.
5. کمی از روزمرگی را برای ازدواجتان نگه دارید
مهمترین چیزی که وجود دارد این است که زمانی که باهم ازدواج کردید، زندگی با هم را شروع کنید. من و همسرم بعد از نامزدی، جدا از هم زندگی کردیم. شما به هرحال قرار است تمام زندگیتان را با همسرتان بگذرانید، پس چرا باید عجله کنید و این زمان را جلو بیاندازید؟
این زمان انتظار روزانه برای شروع زندگی تاثیر بسزایی در زندگی دارد که نباید به سادگی از آن عبور کرد. سعی کنید همچنان کمی فاصله در دوران نامزدی با همسر آیندهتان نگه دارید و بایدها و نباید های دوران نامزدی را رعایت کنید، تا ازدواج و زندگی مشترکتان خاص و منحصر به فرد باشد.
6. صادق باشید
دوران نامزدی وقت آن نیست که احساساتتان را پنهان کنید و سعی کنید میزان اهمیت دادنتان به رابطه را بروز ندهید. شما تا به اینجای کار آمدهاید، اما دوران نامزدی همچنان زمان شک و تردید است. آیا نامزدم واقعا همان کسی است که میخواهم تمام عمرم را با او سپری کنم؟ چراغ قرمزها را نادیده نگیرید.
اگر همسرتان بسیار به بازیهای کامپیوتری وابسته است یا نشانههای شکاک بودن را در او میبینید، فکر نکنید که به طرز معجزه آسایی بعد از ازدواج تغییر میکند. این تفاوت در دیدگاهها، علایق و خلق و خوها میتوانند در آغاز زندگی گسترش یابند. اطمینان حاصل کنید که همسر آیندهتان را به خوبی میشناسید نه اینکه امیدوار باشید در آینده تغییرش دهید.
دوران نامزدی باید زمان آینده نگری باشد. نامزدی یک زمان بسیار ویژه در زندگی است و شما باید از آن به نحو احسن استفاده کنید. به جای احساس استرس و عجله برای گذر از این زمان انتظار، از آن به صورت بهینه استفاده کنید و پایههای زندگی مشترکتان را بنا کنید.
مهم ترین رفتارهای مناسب در دوره نامزدی
از آنجایی که هدف از دوره نامزدی شناخت و درک کامل یکدیگر است و دختر و پسر هر کدام در تلاش برای شناخت نقاط قوت و ضعف طرف مقابل هستند، رفتار مناسب نیز رفتاری است که رسیدن به این هدف را تسهیل می کند.
خانواده ها و همچنین دختر و پسر باید بدانند همانطور که خود قصد شناخت طرف مقابل شان دارند رفتارهایی نیز از خود نشان دهند که امکان این شناخت واقعی را به طرف مقابل بدهد.
وانمود کردن، تناقض گویی و تلاش کمال گرایانه برای نشان دادن چهره ای غیر واقعی از خود، رفتارهایی است که می تواند باعث شناخت اشتباه از شما در ذهن طرف مقابل گردد.
البته وانمود کردن یا نقش بازی کردن موضوعی است که با کمک روانشناس و تست های شخصیت در جلسات مشاوره ی قبل از ازدواج تا حدودی می توان به آن پی برد.
توجه داشته باشید که در عین تلاش برای شناخت واقعی طرف مقابل سوءذن و بدگمانی شدید به هر نوع رفتار نامزدتان می تواند از شما یک فرد بد دل و بدگمان بسازد.
درخواست توضیح صریح و پرسش های مستقیم از نامزدتان بخصوص درمورد مسائل حساس و مهم و همچنین بیان شفاف خواسته ها و انتظارات تان به ایجاد ذهنیت واقعی و درست کمک می کند.
قهر کردن، توقعات بیش از حد و حساسیت زیاد در دوره ی نامزدی از جمله اشتباهات رفتاری قابل ذکر است. همچنین احترام و ملاحظه در زمان قرار ملاقات نسبت به فرد مقابل و خانواده او موجب شکل گیری ذهنیت مثبت و تائید شما خواهد شد.
باورهای اشتباه در دوران نامزدی
خیلی ها دوران نامزدی را شیرین ترین دوره و یک روز از نامزدی را معادل یک ماه از زندگی بعد از ازدواج می دانند. این موضوع ممکن است باعث شکل گیری این ذهنت شود که نامزدی دوره ای برای خوش گذرانی، مهمانی رفتن، تفریح و خرید است.
مسلما چنین نگرشی باعث می شود که دو طرف هدف اصلی از این دوره یعنی شناخت را فراموش کنند. پیامد چنین تفکر و رفتاری نیز انتخاب اشتباه و ازدواجی می شود که یک ماه و حتی یک سال از آن معادل یک روز از دوران نامزدی است!
مسلما بعد از ازدواج زن و مرد صرفا در طبیعت، کافی شاپ و رستوران یا مهمانی ها باهم نیستند. زن و مرد در لحظات سخت، هنگام اختلاف عقیده و در شرایط متنوع تری با یکدیگر بسر می برند. بنابراین شناخت طرف مقابل تان صرفا حین تفریح، شناخت کامل و جامعی نخواهد بود.
متوجه صفات غیرقابل تحمل در طرف مقابل تان باشید.
با این تصور که عشق شما می تواند باعث تغییر در خصوصیات منفی او گردد ادامه ندهید.
همچنین آگاه باشید که اگر نامزدتان شما را آنگونه که هستید قبول ندارد یا دائم در حال بهانه گیری و ایراد از شماست، در آینده به مشکل برخواهید خورد.
بررسی استقلال فکری و عاطفی نامزدتان، بررسی اولویت های خود در ازدواج و هماهنگی نامزدتان با این معیارها، داشتن تفاهم نسبی در زمینه های مهم از جمله فرهنگ، اقتصاد، مذهب، از جمله مواردی است که باید هشیارانه در خصوص شان تصمیم گیری کنید.