از دوران شیرین و به یاد ماندنی برای هرشخصی می تواند دوران نامزدی می باشد. بعضی از خانواده ها مدت زمانی را برای نامزدی و عقد بعد ار حضور در محضر عقد درنظر می گیرند تا زن و شوهرهای آینده آشنایی های لازم را به دست بیاورند. از آن سو این زمان، زمان مناسبی است تا خانواده ها هم برای انجام امور عروسی و شناخت بیشتر زمان داشته باشند.
در این زمان خانواده ها به فکر آماده کردن جهیزیه و تکمیل کردن آن، برگزاری مراسم عروسی و فراهم کردن محل زندگی به عروس و داماد کمک می کنند.
اما بعضی از همین زوج ها در روزهای اول بعد از مراسم عقدشان، بخاطر توجه نکردن به چند مسئله جزئی ولی مهم وارد جر و بحث و حتی مشاجره می شوند. این مشکلات روی هم جمع شده و باعث ایجاد مشکلات بزرگ تر می شوند و پیش زمینه بسیاری از دخالت ها و بی اعتمادی ها هستند!
آیا دیر ازدواج کنیم یا دوره عقد و نامزدی طولانی داشته باشیم؟
با وجود ویژگی های ازدواج به موقع طولانی شدن دوران تحصیل، مشکلات مالی برای شروع زندگی، سربازی پسر و مشکلات اینچنینی، باعث می شود به ناچار افراد برخلاف میل باطنی خود تا فراهم شدن شرایط ازدواج به موقع را عقب بیندازند.
پس تلاش می کنند دوران تحصیل خود را تمام کنند، سربازی را بگذرانند، شغلی با درامد کافی پیدا کنند، پس انداز لازم را جمع آوری کنند،… و بعد اقدام به ازدواج کنند. به تاخیر انداختن ازدواج جوانان به جز آسیب های روحی باعث شکل گرفتن از آسیب های اجتماعی مثل دوستی های خیابانی، دوستی های اینترنتی و انحرافات دیگر خواهد شد.
مسائلی که مطرح شد باعث می شود بسیاری از جوانان به خصوص پسران، بعد از 30 سالگی شرایط ایده آل ازدواج را به دست آورند و به تبع آن با ازدواج نکردن آن ها، سن ازدواج دختران هم بالاتر می رود.
پیشنهاد می کنیم اگر در شرایطی هستید که مشکلات تحصیلی و شغلی و… دارید و از آن سو نیاز به ازدواج دارید، با مشورت و صلاحدید والدین برای ازدواج اقدام کنید و تا زمان آماده شدن شرایط لازم برای ازدواج، دوران عقد خود را طولانی تر از افراد دیگری که دارای شرایط کامل ازدواج هستند، قرار دهید.
آداب دوران عقد را رعایت کنید
از آن سو لازم است که حتما یک سری از اصول و موازین را در این دوران رعایت کنید تا طولانی شدن این دوران باعث ایجاد مشکلاتی برای خودتان و خانواده طرف مقابل نشود.
در این شماره به ارائه نکاتی درباره رفت و آمد در دوران عقد می پردازیم: تعامل با خانواده همسر در دوران عقد از اهمیت ویژهای برخوردار است؛ چرا که اولین رابطه ها می تواند نقش تاثیر گذاری بر ادامه فرآیند روابط داشته باشد.
در اولین رابطه ها، پایه ها و مبانی نگرش افراد نسبت به هم شکل می گیرد و از آن جا که در این دوران همسران بیشتر به فکر ارتباط با هم هستند، امکان دارد از تعامل با خانواده یکدیگر غفلت کنند و یا به خانواده همسر توجه بیشتری از خود او داشته باشند هر کدام از این موارد می تواند باعث تنش و اختلاف شود و بیتجربگی در تعامل با خانواده همسر می تواند زوجین را با مشکلات زیادی روبه رو سازد.
چرا مدیریت ملاقات مهم است؟
طبیعی است وقتی دختر و پسری به یکدیگر علاقه دارند و به عقد هم در می آیند، اشتیاق زیادی برای ملاقات یکدیگر دارند، اما باید درنظر داشت که اگر در ملاقاتها خارج از اصول عمل شود و ضوابط خاصی برای آن ها درنظر گرفته نشود، قطعا می تواند به ادامه روند روابط سالم در دوران عقد لطمه بزند و زوجین جوان را در ادامه زندگی دچار مشکل و یا زندگی مشترک آینده آن ها را دستخوش مخاطره کند؛ پس رعایت این نکات ضروری به نظر می رسد:
تلاش شود که در ابتدای دوران عقد در زمینه وقت های ملاقات با هم توافق کنید. این امر30 مانع بروز چالشهای بعدی می شود. مثلا پسر می تواند از همسر خود سوال کند که نظر خانواده شما درباره دفعات ملاقات چیست؟ و دختر هم پس از کسب نظر خانواده خود، نظر آن ها را بگوید و یا نظری را اعلام کند که حاصل توافق او با خانواده است.
محاسن ملاقات با تعیین وقت قبلی
در هر صورت بهتر است با توافق داماد، عروس و خانواده ها، روز یا روزهای مشخصی برای دیدار معین شود. وجود چنین توافقی می تواند محاسنی را که در ادامه ذکر می کنیم به همراه داشته باشد:
1- تنظیم وقت ملاقات از قبل باعث می شود که کمتر احتمال اعتراض بین طرفین صورت گیرد؛ زیرا این برنامه ریزی با مشارکت انجام شده است.
2- به علت اطلاع خانواده عروس از زمان حضور داماد، تمهیدات لازم دراین باره به عمل می آید و لذا برای پذیرایی از وی آمادگی لازم را دارند.
3- حفظ احترام متقابل هم حاصل توافق در وقت ملاقات است. مسلما شرایط پذیرایی و تکریم از مهمان دعوت شده و با قرار ملاقات، بسیار بهتر و مناسب تر از مهمان سرزده است.
4- به هم نخوردن دیگر برنامه های خانواده عروس، حسن دیگر برنامه ریزی زمان ملاقات است.
فراهم کردن تمهیدات لازم برای ملاقات
برای آن که در دوران عقد دیداری موفق داشته باشید به این مطالب توجه کنید:
1- از رفت و آمدهای افراطی، وقت و بی وقت و برنامه ریزی نشده جدا خودداری کنید. طوری رفتار نکنید که هم خانواده شما و هم همسرتان از این همه رفت وآمد زبان به شکایت باز کنند.
2- به آراستن ظاهر خود توجه داشته باشید؛ یعنی هم مرد باید از لباسی مرتب و تمیز برای دیدار با همسر خود استفاده کند و هم زن به آرایش ظاهر، مو، چهره و لباس خود اهمیت دهد. خیال نکنید مثلا اگر دو سال از دوران عقد شما گذشته است این مسئله ضرورت ندارد.
3- قبل از دیدار، در صورت امکان به خانواده همسر خود خبر دهید؛ مثلا سوال کنید که آیا آمادگی لازم برای حضور شما را دارند یا خیر؟
4- بهتر است اوقاتی که با همسرتان ملاقات دارید، منظم باشد حتی اگردوران عقد شما طولانی شده باشد. توجه به این مسئله در عقدهای طولانی مدت باعث حفظ احترام همه افراد می شود.
5- تهیه هدیه مناسب برای همسر در دوران عقد کاری است که باید هر از چند گاهی به آن توجه شود؛ به خصوص در مناسبت ها و اعیاد مختلف.
6- اگر قرار است با همسر خود به گردش برنامه ریزی شده بروید، حتما به اندازه کافی پول به همراه داشته باشید. اصلا درست نیست که در دوران عقد انتظار هزینه کردن و تامین مخارج گردش را از ناحیه خانم داشته باشید. اگر پول به اندازه کافی ندارید سفر یا گردش را به تعویق بیندازید و آن را به موقعی مناسب موکول کنید.