در ابتدا باید گفت که دوره نامزدی به چه دورانی گفته می شود چرا که در هر کشوری از نامزدی تعابیر مختلفی برداشته می شود که با هم متفاوت است. در کشور ما منظور از دوره نامزدی به مدت زمانی گفته می شود که مرد از زن خواستگاری می کند و جواب مثبت میگیرد و قرار است بعدا با هم ازدواج کنند. حال برخی از افراد در صدد دانستن این موضوع هستند که مناسب ترین مدت دوره نامزدی چقدر است؟ مدت زمان مناسب دوران نامزدی برای شناخت کامل طرفین از یکدیگر چقدر است؟ دوران نامزدی چه مدت باشد تا ازدواج موفق تری داشته باشیم؟ برای یافتن پاسخ این سوالات تا انتهای این مطلب از سوربان همراه ما باشید.
مدت زمان مناسب برای دوران نامزدی
معمولا دوران نامزدی به شناخت بیشتر طرفین و آماده شدن برای ازدواج با یکدیگر کمک زیادی می کند، معمولا زمان و مدت نامزدی امری نسبی است و کاملا بستگی به ۲ طرف مقابل دارد، تا جایی که در برخی اوقات هم طولانی بودن نامزدی می تواند به فرد لطمه بزند و هم کوتاه بودن آن.
بیشتر افراد در ایران ، فاصله بین عقد تا عروسی را دوران نامزدی گویند، در حقوق مدنی ایران مدت زمان مشخصی برای مدت دوره نامزدی مشخص نشده است، از آنجایی که شناخت یکدیگر در نامزدی از اصل مهمی برخوردار است بهتر است که شناخت بر اساس واقعیت گرایی صورت بگیرد و به هیچ عنوان دو طرف به صورت عجله ای و شتاب زده قصد شناخت طرف خود را نداشته باشند و نه اینکه بخواهد بدون دلیل مدت دوره نامزدی را طولانی تر کنند.
باید گفت که مدت زمان دوره نامزدی به تفاهم و توافق دو خانواده و دو طرف بستگی دارد، زیرا در برخی مواقع به دلیل مشکلات مالی یا جور نشدن شرایط و ناتوانی در مستقل بودن ممکن است دوره نامزدی به درازا کشیده شود، و هم چنین طولانی شدن دوره نامزدی باعث ایجاد عواملی نظیر رفت و آمد های تکراری و بی هدف، به وجود آمدن گفت و گو های بی مورد و توقعاتی نابجایی که در دوره نامزدی به وجود می آید ممکن است دو طرف در مورد انتخابشان تردید کنند.
برخی افراد دیگر وجود دارند که از اینکه نسبت به یک نفر تعهد داشته باشند هراس دارند و همین می تواند بهانه ای برای طولانی مدت شدن دوره نامزدی باشد بیشتر کسانی که در دوره نامزدی به سر می برند این دوره از زندگی خود را برزخ دو طرفه می دانند.
تنها فلسفه ای که در دوران نامزدی وجود دارد، شناخت خصوصیات یکدیگر و شناخت شخصیت او و خانواده او است، شما باید مدت دوران نامزدی را بر همین پایه در نظر بگیرید، این شناخت باید به گونه ای باشد که حداقل توانسته باشید او را در مکان ها و موقعیت های مختلف محک زده باشید تا ببینید می توانید با چنین فردی راهتان را ادامه دهید یا نه، که مسلما شما می تواند با این رویه انتخاب درستی داشته باشید.
اما باید گفت که نامزدی برای هر فردی و در هر موقعیتی مختلف است، به عقیده بیشتر روانشناسان مطلوب ترین مدت برای دوره نامزدی بین ۶ تا ۸ ماه است چرا که اگر بر اساس واقعیت گرایی قصد شناخت یکدیگر را داشته باشید می توانند در همین مقدار زمان همدیگر را بشناسند، همانگونه که گفتیم اگر زمان نامزدی به طول انجامد، از آنجایی که دو طرف قادر نیستند به نیاز های یکدیگر به خوبی پاسخ دهند و هر کدام از ایفای نقش کامل خود به عنوان زن و شوهر محروم هستند کم کم دچار بلاتکلیفی و سرد شدن زوجین از یکدیگر می شود.
در ادامه به مزایا و معایب نامزدی طولانی مدت و همچنین نامزدی کوتاه مدت خواهیم پرداخت.
مزایا و معایب نامزدی طولانی مدت
مدت زمان نامزدی گاها طولانی تر آنچه تصور کنید میشود که این امر معایب و از طرفی مزایایی نیز دارد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
معایب نامزدی طولانی مدت
- وسوسه کردن شیطان و بهانه های دل و همچنین درست برطرف نشدن نیاز های جنسی دو طرف.
- به وجود آمدن توقعات نابجا و چشم و همچشمی.
- رعایت نکردن حریم و حرمت یکدیگر و شکسته شدن آن.
- به وجود آمدن دلبستگی های شدید و قرار گرفتن در فضایی روانی.
- دخالت ها و فضولی های اطرافیان نسبت به طولانی شدن مدت نامزدی.
- محدود کردن ارتباطات از طرف خانواده دختر به دلیل رسومات غلط و بیجا.
- خسته شدن و دلسرد شدن طرفین از این وضعیت.
نمی توان گفت که طولانی شدن مدت نامزدی فقط جنبه های منفی را دارد بلکه می تواند جنبه های مثبتی هم داشته باشد که تماما به شرایط دو طرف بستگی دارد. از این مزایا می توان به موارد زیر اشاره کرد.
مزایای نامزدی طولانی مدت
- در زمانی که دو طرف دانشجو هستند طولانی شدن نامزدی نمی تواند مشکلی را ایجاد کنید.
- دو طرف شناخت بیشتری نسبت به طرف مقابل خود پیدا می کنند، طوری که می توان به راحتی به زوایای پنهان طرف مقابلتان پی ببرید.
- شناخت بیشتر خانواده ها از یکدیگر.
- تامین کردن مخارج عروسی و جهیزیه.
- حل و فصل کردن مشکلات مالی.
- فراموش کردن ناکامی هایی که در گذشته برایتان به وجود آمده.
مزایا و معایب نامزدی کوتاه مدت
نامزدی کوتاه مدت هم همچون نامزدی طولانی مدت دارای مزایا و معایبی است که در ادامه اشاره خواهیم کرد.
مزایای نامزدی کوتاه مدت
- آغاز کردن زندگی مشترک با ذوق و شوق بیشتر.
- وارد شدن به زندگی زناشویی و عادت کردن سریع به آن.
- کوتاه مدت بودن استرس شما در طول مدت دوران نامزدی.
معایب نامزدی کوتاه مدت
- عدم شناخت کافی زوجین از یکدیگر.
- از آنجایی که نامزدی قسمت شیرینی از زندگی هر فردی است، کوتاه شدن مدت آن می تواند این از این لذت بکاهد.
- به وجود آمدم عدم تفاهم با یکدیگر به دلیل عدم شناخت کافی.
- فشار آمدن به خانواده هایی که از نظر مالی ضعیف هستند.
کلام آخر
برای اینکه بتوانید ازدواج موفق تری داشته باشید سعی کنید مدت زمانی برای شناخت عقلانی یکدیگر نظر بگیرید و طبق همان زمان در نظر گرفته شده به راه خود ادامه دهید.