نامزدی چیست؟
نامزدی یکی از دوران حساس و طلایی بین عقد و ازدواج است که اگر طبق ضوابط و قوانین مشخصی پیش برود، میتواند شیرین و لذتبخش باشد. صداقت و روراستی از اصلیترین ضوابط دوران نامزدی است که اگر دختر و پسر طبق این اصل پیش بروند نصف راه را رفته و مرحله شناخت قبل از عقد و ازدواج را با موفقیت بیشتری طی خواهند کرد.
دانستن و آگاهی پیرامون دانستنیهای دوران نامزدی لازم و ضروری است. در این دوران دختر و پسر شناخت نصبی از یکدیگر به دست میآورند.
دانستنیهای دوران نامزدی
نامزدی هم اصول و قواعدی داردکه طبق آدابورسوم و فرهنگها خانوادهها در مناطق مختلف تفاوت دارد. آگاهی از دانستنیهای دوران نامزدی برای دختر پسرهای جوان لازم و ضروری است. اگر به این دانستنیها توجه شود، این دوران دلچسب و شیرینتر خواهد شد.
عشق و خوشی زمانی لذتبخش خواهد بود که با شناخت روحیات و علاقهمندیهای طرف مقابل همراه باشد. زمانی که ما به مرحله شناخت نصبی از طرف مقابل برسیم استرس و دلهرهی کمتری برای مراحل بعدی که عقد و ازدواج است خواهیم داشت.
سعی کنید قبل از عقد و ازدواج و قبل از آنکه خطبه عقد شما در محضر عقد و یا دفاتر ازدواج ثبت رسمی شود، ویژگیهای اخلاقی و رفتاری طرف مقابل خود را بشناسید.
دوران نامزدی یک دوران شیرین و تکرار نشدنی است که لذت بردن از آن دوران در کنار شناخت و درک بهتر طرفین ما را به آینده و مهمترین تصمیم زندگیمان امیدوارتر خواهد کرد. برای درک بهتر این مطلب رفتارهای مناسب دوران نامزدی را بشناسید.
رفتارهای دوران نامزدی چگونه باید باشد؟
- با خودتان روراست باشید
دوران نامزدی یکی از دوران حساس زندگی هر فردی است. در این دوران میتوان به شناخت نصبی طرف مقابل دستیافت. چنانچه در این دوران یک رفتار ناشایست و عجیب از طرف مقابل مشاهده کنید و بدانید که این اخلاق و رفتار ناپسند را مدام تکرار میکند، به فکر تغییر او نباشید. چراکه شخصیت و ذات هیچ انسانی قابلتغییر نیست مگر در سه شرط زیر:
- فرد خودش تمایل به تغییر داشته باشد
- فرد تحتفشار زیاد متحول شود
- یک تحول معنوی در ذات و وجود فرد شکل گیرد
همیشه اعتمادبهنفس کافی داشته باشید و بدانید که هدف و مسیر شما در آینده چیست. سعی کنید در این دوران حساس کمتر به احساساتتان رجوع کنید، بیشتر عقل و منطق را معیار تصمیمگیری خود قرار دهید. قطعاً جدایی در دوران نامزدی خیلی بهتر از دوران عقد و یا ازدواج است.
- مدت نامزدی
برای نامزدی یک دوره معین در نظر بگیرید. مدتزمان نامزدی نباید بیشازحد کوتاه و یا طولانی باشد. دوران نامزدی کوتاه سبب میشود، شناختها کمتر شود و دوران نامزدی طولانی و بدون مدتزمان معینی نیز نوعی بلاتکلیفی و نگرانی را در پی خواهد داشت.
- شناخت و کشف اخلاقیات و علاقهمندیهای یکدیگر
سعی کنید برای شناخت و کشف اخلاقیات و علاقهمندیهای یکدیگر در این دوران وقت بگذارید. قرار است شما باقیمانده عمر خود را کنار این فرد زندگی کنید، پس لازم است که خلقیات و رفتارهای طرف مقابل را زیر نظر گرفته و کشف کنید.
- برنامهریزی منظم و حسابشده داشته باشید
بهجای اینکه مدام در فکر برگزاری تاریخ عقد و عروسی باشید، برای دوران نامزدی و عقد و عروسی خود برنامهریزی منظم و حسابشده داشته باشید. جدای از شور و هیجانی که دوران نامزدی دارد، توجه به واقعیتها و شرایط اجتماعی و خانوادگی نیز حائز اهمیت خواهد بود.
- توجه به خانوادهها در دوران نامزدی ضروری است
تفاوتی نمیکند در برخی موارد، چه پسر و چه دختر در دوران نامزدی از محبت و توجه به خانوادهها غافل میشوند. سعی کنید در این دوران برای پدر و مادر خود و طرف مقابل وقت بیشتری بگذارید.
قطعاً توجه به پدر و مادر خود عشق و محبت و اعتماد آنها را نسبت به شما دوچندان خواهد کرد. در مقابل توجه و محبت به خانواده و پدر و مادر طرف مقابل نیز زمینهی آشنایی و تعادل رابطه بین شما و آنها را به دنبال خواهد داشت.
- بهظاهر خود توجه ویژه داشته باشید
در دوران نامزدی بهظاهر خود برسید. زیبایی و مرتب بودن ظاهر شما طرف مقابل را جذب خواهد کرد. البته این رسیدگی باید در دوران عقد و پس از عروسی نیز تداوم داشته باشد. در برخی از زوجین دیده میشود که باوجوداینکه در دوران نامزدی ظاهری شیک و مرتب داشتهاند، اما پس از ازدواج بهظاهر خود نرسیده و با ظاهری ژولیده و نامرتب تصورات و خواستههای طرف مقابل را نادیده میگیرند.
روابط جنسی در دوران نامزدی چگونه باید باشد؟
پیشنهاد میکنیم که در دوران نامزدی رابطه جنسی برقرار نشود. البته در فرهنگ و عرف ما رابطه جنسی پیش از ازدواج حتی در زمان عقد هم منع شده است. این نظریه موردقبول اکثر خانوادهها و مشاوران خانواده است.
رابطه جنسی در دوران نامزدی، امکان باردارشدن ناخواسته، به هم خوردن ازدواج و اشتیاق کمتر دو طرف برای برگزاری مراسم عروسی و طولانی شدن دوران نامزدی را در پی خواهد داشت.
از طرفی نیز میل جنسی زن و مرد بهگونهای است که در این سنین سرکش و مهارنشدنی است. درست است که ازنظر شرعی با خواندن صیغه محرمیت (صیغه عقد دائم یا موقت) در محضر و یا دفتر ازدواج و یا منزل بین دختر و پسر آنها اجازه برقراری رابطه جنسی را خواهند داشت، اما بهتر است عاقلانه عمل کنید و قبل از ازدواج رابطه جنسی برقرار نکنید.
بازهم تصمیم نهایی با شماست اما عرف و فرهنگ ما ایرانیها و عواقب برقراری رابطه جنسی که مشاوران خانواده مرتب گوشزد میکنند، را نیز باید در نظر گرفت.