از زمانی که نامزد کردم دقدقم این بود که خرید جهیزیمو از کجا و چه جوری شروع کنم . اول کدوم وسیله هارو بخرم و کدوم وسیله ها اصلا اضافی ان و نباید خریداری بشن . هرچقدم با مامانم و اطرافیان صحبت میکردم به نتیجه ای نمیرسیدم . میدونید چرا چون که مامانم اینطوری فک میکرد که فلان چی اگر توی جهیزیه نباشه زشته حرف در میارن اگر اون وسیله رو نخریدم میگن مامانش کم بهش جهاز داد . من اصلا این چیزا برام مهم نبود فقط دلم میخواست وسیله های مهم و بخرم که واقعا کاربرد داشته باشن . آخه واقعا چرا باید چای ساز میخریدم وقتی از طعم و بوی چایی که توی چای ساز آماده شده بود بدم میومد ؟ آخرم خودم دست به کار شدم گفتم باید بشینم لیست بنویسم یکی واسه وسیله های خونه یکی هم لیست لوازم برقی جهیزیه . آره بنظرم این بهترین کار بود . در ادامه ماحصل تحقیقاتم را با شما هم در میان گذاشتم .
داشتن لیست جهیزیه کلید اصلی خرید جهیزیه خوب
از نظر من بدون داشتن یک لیست جهیزیه کامل و فکر شده اصلا نمیشود که برای خرید جهیزیه رفت . از زمانی که شروع به خرید جهیزیه میکنیم تا زمانی که آخرین وسیله جهیزیه خریداری میشه مدت زمان طولانی ممکن است بگذرد . پس طبیعی است که از یادمان برود چه چیزهایی خریده ایم و چه چیزهایی قرار است بخریم . بارها از اطرافیانم شنیدم که برای جهیزیه دخترم فلان وسیله را خریده بودم اما وقتی داخل فروشگاه چشمم بهش افتاد فراموش کردم که خریدم و دوباره خریدمش . اگر یک لیست جهیزیه کامل داشته باشیم که همه لوازم به صورت اولویت بندی شده نوشته شده باشد پس طبیعتا به مشکل بر نخواهیم خورد .
طبق تجربه ای که خودم داشتم در ابتدا کار توی سایت های مختلف گشتم و گشتم . راجع به چیزهای مختلف سرچ کردم . دنبال لیست جهیزیه کامل عروس 1402 و 1401 گشتم و اونو با لیست جهیزیه کامل عروس 1401 مقایسه کردم . البته فقط هم به لیستی که سایت ها داده بودن اکتفا نکردم . یک سری لوازم رو خودم به این لیست اضافه کردم و یک سری لوازم رو هم از لیست خط زدم . یک سری اکسسوری که توی هیچ سایتی به جز سایت دلاوا به اون اشاره نشده بود به لیست اضافه کردم که حتما موقع خرید جهیزیه این لوازم را هم بخرم .
لیست جهیزیه ضروری عروس
به نظر شما اگر بخواهیم یک زندگی عادی و اولیه را شروع کنیم برای شروع زندگی به چه لوازمی نیاز خواهیم داشت ؟ در واقع در گذشته منظور از خرید جهیزیه همچین چیزی بود نه چیزی که امروزه برای دختر ها به عنوان جهیزیه خریداری میشود که به قول معروف از شیر مرغ تا جان آدمیزاد در آن هست . لیست جهیزیه ضروری عروس میتواند شامل موارد زیر باشد :
- یخچال و فریزر حداقل از 20 میلیون تومان به بالا
- گاز حداقل از 5 میلیون تومان به بالا
- ماشین لباسشویی حداقل از 15 میلیون تومان
- تلویزیون حداقل از 14 میلیون تومان
- میز تلویزیون حداقل از 2 میلیون تومان به بالا
- جارو برقی بین 4 تا 10 میلیون تومان
- اتو حداقل از 2 میلیون تومان
- پلوپز از 5 میلیون تومان به بالا
- ساندویچ ساز بین 2 تا 6 میلیون تومان
- همزن برقی از 1 میلیون تومان به بالا
- پنکه متغیر بین یک و نیم تا 6 میلیون تومان
- غذاساز حداقل از 4 میلیون تومان به بالا
- چای ساز بین 2 تا 6 میلیون تومان
- مبلمان و میز نهارخوری حداقل از 25 میلیون تومان به بالا
- فرش حداقل از 6 میلیون تومان
- سرویس خواب بین 10 تا 70 میلیون تومان
- سرویس پذیرایی از 3 میلیون تومان به بالا
- سرویس قابلمه حداقل از 5 میلیون تومان
- سرویس غذاخوری مهمان بین 4 تا 30 میلیون تومان
- سرویس غذاخوری دم دستی بین 1 تا 5 میلیون تومان
- سرویس قاشق و چنگال از 3 میلیون تومان به بالا
- ست کفزن و ملاقه از 500 هزارتومان به بالا
- ست ابزار از 600 هزارتومان به بالا
- سرویس پلاسکو از 2 میلیون تومان به بالا
- ست پیکنیک بین 1 تا 5 میلیون تومان
- ست سرویس بهداشتی بین 500 تا 4 میلیون تومان
لوازم اضافی جهیزیه که میتوان حذف کرد !!
شاید تا چند سال پیش رسم بر این بود که حتی تا نخ و سوزن خانه عروس و داماد را هم به عنوان جهیزیه برای دختر میخریدند اما باور کنید برخی از لوازم از روز اول ازدواج تا آخر هم هیچ استفاده ای نمیشوند و بعدا به خاطر کمبود جا یا این که میان دست و پا هستند یا به سطل زباله بروند و یا این که آن ها را به انباری منتقل کنیم . پس چرا از اول برای خرید این وسیله ها هزینه کنیم ؟ شاید قبلا دختر ها از این لوازم در زندگیشان استفاده میکردند اما در زندگی های امروزی دیگر خرید آن ها بی معنی است . برخی از این لوازم که باید از لیست جهیزیه حذف شوند عبارت است از :
- تا چند سال پیش هم در همه جهیزیه ها چرخ خیاطی میدادند اما آیا واقعا دختر های الان خیاطی میکنند ؟ خرید چرخ خیاطی برای جهیزیه کاملا بیهوده است .
- واقعا خرید همزمان چای ساز ، سماور و کتری و قوری ضروری است ؟ وقتی همه این لوازم یک کاربرد را دارند چرا باید هر سه تای آن ها را خرید . خرید یک چای ساز با سماور یا چای ساز با کتری و قوری کافیست .
- اگر یکبار تجربه اتو کردن با اتو های ایستاده را داشته باشید قطعا از خرید آن ها پشیمان میشود چیزی که در جهیزیه های امروزی میبینیم همه آن را میخرند و کاملا غیر کاربردی است .
- برای اکثر ما ایرانی ها که نان سنتی را به نان های فانتزی برای وعده های غذایی ترجیح میدهیم خرید توستر نان اصلا ضروری و کاربردی نیست .
- لوازم برقی که این روزها در پیج های اینستاگرامی میبینیم که زیاد شده اند مثل وافل ساز و پاپ کرن ساز و درب باز کن برقی و … حتی یک بار هم استفاده نخواهند شد .