بنر
بنر
بنر
بنر
بنر
بنر
بنر
بنر

خواص درمانی سیر

سیر ، گیاهی از تیره لاله، علفی و دارای ساقه ای به ارتفاع ۲۰ تا ۴۰ سانتی متر و حتی بیشتر است. بولب آن که قسمت متورم و زیرزمینی گیاه را تشکیل می دهد، مرکب از ۵ تا ۱۰ قطعه متورم، محصور در غشاهای نازک و ظریف ، به رنگ خاکستری مایل به سفید است. برگ هایی باریک و گل هایی به رنگ سفید چرک، منقوش به لکه های کوچک و قرمز رنگ دارد.

از مشخصات برگ های آن این است که اولا وضع آویخته از ناحیه غلاف دارند و ثانيا پهنک برگ های آن طویل و منتهی به غلاف درازی است که قسمت زیادی از ساقه را فرا می گیرد و به علاوه، غلاف برگ های آن یک دیگر را می پوشانند. مجموعه گل های گیاه نیز همراه با برجستگی های کوچک، در راس دمگل درازی، به تعداد کم با ظاهر گل آذین چتر مانند ظاهر می شود. براکته متورم و منتهی به راس باریک و درازی نیز، مجموعه گل ها را فرا می گیرد که نازک و غشایی است.

 

خاستگاه گیاه سیر

گیاه سیر از دیرباز در کشورهای مختلف علی الخصوص کشورهای آسیایی مورد استفاده بوده و برخلاف امروزه که جزو جدایی ناپذیر آشپزخانه های سرار دنیاست و به صورت ادویه استفاده می شود، از آن در قدیم بیشتر به عنوان یک گیاه دارویی استفاده میشده. در اینکه وطن اولیه ی این گیاه قاره آسیاست شکی نیست اما بین گیاه شناسان در مورد موطن اصلی و دقیق آن اختلاف نظرهایی وجود دارد. برخی آن را به آسیای مرکزی و شرق مدیترانه، برخی دیگر چین و حتی عده‌ای آن را به افغانستان و برخی از نواحی ایران نسبت می دهند.

 

ترکیبات شیمیایی سیر

سیر حاوی مواد معدنی مس، روی، ژرمانیم، سلنیوم، آهن و منیزیم، ویتامین های A و C و چند ترکیب مفید سولفوریک است. در بین سیرهای مناطق مختلف جهان، ماده موثره سیر همدان نسبت به سیر دیگر مناطق بالاتر بوده است.

 

پیشینه سیر

سیر از هزاران سال پیش در رژیم غذایی تمدن های کهن وجود داشته است و گیاهی پر استفاده بوده و تا به امروز به عنوان یک ماده دارویی شهرت خود را حفظ کرده است. به خاطر خواص فوق العاده اش در مبارزه با انواع بیماری ها از توجه ویژه ای برخوردار بوده است. با توجه به سنگ نوشته‌ای که از سنگ‌های اهرام جیزه ی مصر  بدست آمده، نشان داده شده که هر روز صبح به کارگران اهرام سیر داده می شده تا در مقابل بیماری مصون بمانند.

سیر در چین به عنوان یک گیاه دارویی مهم شناخته شده است. امروزه، هم روستاییان چینی و هم پزشکان گیاهی و هم در بیمارستان های پیشرفته از سیر استفاده می کنند.

قبل از هرچیز برای اینکه از ارزش جهانی این گیاه در دنیای مدرن مطلع شوید باید عنوان شود که 19 آوریل روز جهانی سیر نام گذاری شده است. سیر حاوی اسیدهای آمینه سالم و سطوح بالای آلئین است و مشتقات اسید آمینه مسئولیت سلامتی گیاه را بر عهده دارد. حاوی مواد معدنی مس، روی، ژرمانیم، سلنیوم، آهن و منیزیم، ویتامین های A و C و چند ترکیب مفید سولفوریک است. دانشمندان به مدت طولانی مدت مشکوک اند که مواد تشکیل دهنده فعال در سیر ماده ای به نام آلیسین است که این گیاه را با بو و طعم آن فراهم می کند و اغلب به عنوان آنتی اکسیدان توصیف می شود.

 

کاربرد سیر در اشکال مختلف

خواص درمانی سیر

کپسول ها و قرص های سیر

قرص سیر فاقد بوی نامطبوع آن است. بوی سیر معمولا به سه علت احساس می شود. ممکن است به هنگام خوردن سیر، اندکی از آن در دهان باقی بماند، بوی سیر از داخل معده و به هنگام گوارش احساس می شود و بالاخره به عامل سوم می رسیم که احساس کردن بوی سیر از طریق تنفس است. بعضی از کپسول های سیر از جنسی ساخته شده اند که به اصطلاح در معده باز نمی شوند. به جای آن وقتی کپسول به روده رسید در آن باز می شود. از این رو بوی سیر از ناحیه معده به مشام نمی رسد. اما به هر صورت وجود سیر در بدن از طریق پوست یا ریه، تولید بو می کند.

روغن ها

یکی از انواع سیر روغن سیر است که در ایالات متحده این روغن به دو شکل به بازار عرضه می شود، یکی به شکل کپسول و دیگری به شکل دانه های صدفی شکل. روغن سیر فاقد آلیسین است اما حاوی مقادیر سرشار سولفور می باشد که از خواص دارویی فراوان برخوردار است.

روغن های تقطیر و بخار شده

سیر خرد شده در معرض بخار فراوان قرار می گیرد. گرمای بخار، آلیسین را به ترکیب های سولفوردار تبدیل می کند. روغن سیر از بخار مایع شده جدا می شود و با روغن های گیاهی مخلوط شده، و به شکل کپسول به بازار عرضه می شود.

روغن های نرم شده

روش دیگر برای تهیه روغن سیر این است که سیر له شده را در روغن های گیاهی مانند روغن سویا خیس می کنند. اینجا نیز آلیسین تجزیه می شود. با این تجزیه ترکیب هایی به نام اجون و دی نین به وجود می آید. اجون دارای بسیاری از خواص آلیسین است، که از جمله آن می توان به خاصیت آنتی بیوتیکی آن اشاره کرد. اجون و دی نین موثرترین ترکیب سیر برای رقیق کردن خون محسوب می شود.

کایولیک

کایولیک سیر بو گرفته ای است که در ژاپن تولید می شود و یکی دیگر از انواع سیر محسوب می شود. کایولیک فاقد آلیسین، سولفید، اجون و یا دی نین است. با این حال برخی از خواص سیر را در خود حفظ کرده است. کایولیک خاصیت آنتی بیوتیکی ندارد و برای از بین بردن عفونت موثر نیست. اما می توان از آن برای کاستن از کلسترول استفاده کرد. خاصیت دیگر کایولیک ضد سرطانی بودن آن است.

 

نحوه مصرف سیر

خواص درمانی سیر

از معایب مصرف سیر، بوی ناپسند آن است که به سرعت از راه ریه دفع می گردد. بوی بد سیر را می توان با چند قطره اسانس آنژلیک رفع نمود و یا نیم ساعت پس از مصرف آن، یک عدد سیب رنده شده و یا یک قاشق عسل خورد و یا آن که برگ جعفری را جوید. یکی از بهترین روش های رفع بوی بد دهان پس از خوردن سیر ، خیساندن 3 عدد نخود در دهان به مدت 3 دقیقه و بعد از آن جویدن نخود خیس شده به مدت 3 دقیقه که این کار تاثیر چشمگیری در رفع بوی دهان خواهد داشت.

 

خواص درمانی سیر

در خصوص خواص سیر نقل است که حضرت محمد(ص) می فرمایند:

از سبزی سیر تا می توانید استفاده کنید زیرا سیر دوای هفتاد درد است.

از خواص گیاه سیر در طب سنتی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دارای خاصیت ضدعفونی کنندگی است.
  • افزایش دهنده مقاومت بدن درمقابل بیماری هاست.
  • دارای خاصیت کرم کشی سیر است.
  • محرک و تقویت کننده بدن است.
  • درمان سل با سیر امکان پذیر است.
  • سیر برای درمان تنگی نفس، رعبه و رعشه، درد مفاصل، سیاتیک، نقرس، رطوبت معده و… استفاده می شود و اثر مثبت دارد.
  • برای افزایش قوای جنسی بسیار مفید است.
  • باعث از بین رفتن درد معده و زخم ریه می شود.
  • سیر مانع از لخته شدن خون می شود و ضد انعقاد خون است.
  • باعث از بین رفتن سلول های سرطانی می شوند.
  • سیر کاهش دهنده فشار خون می باشد.
  • سیر ضد اسهال، آماس کبد، مسکن دردهای قلبی و دوای بیماری های پوستی از جمله زگیل است.

 

تاثیرات سیر پخته بعد از گذشت 24 ساعت از زمان مصرف آن

  • باعث تاثیر مثبت بر عملکرد روده ها می شوند.
  • از سلول ها در برابر اثرات آسیب رسان محافظت می کنند.
  • سلول های مرده و بیمار در بدن را کاهش می دهند.
  • باعث افزایش عملیات سوخت و ساز بدن شده و به دفع چربی ها کمک می کنند.
  • با کاهش ورم بافت ها باعث بهبود عملکرد کلیه ها می شوند.
  • بدن را ایمن سازی می کنند.
  • روند اکسیژن‌ رسانی را بدن تسریع کرده و از پیری زودرس جلوگیری می کنند.

 

طبیعی درمانی ايدز با سیر

جین گیلتی نان پزشک طبیعت درمانی یکی از مقامات برجسته کلینیک ملی بهداشت و سلامتی در دانشگاه باستیر سیاتل در ایالات واشنگتن است. پزشکان این دانشگاه از سال ۱۹۸۹ به بعد بررسی های متعددی در زمینه درمان طبیعی ایدز و عفونت اچ. آی. وی انجام داده اند که دکتر گیلتی نان در این میان نقش شامخی داشته است. این مرکز در حال حاضر یکی از مراکز عمده پژوهش های طبیعی درمانی ایدز در دنیای غرب محسوب می شود.

دکتر گیلتی نان معتقد است که مصرف سیر مقاومت بیماران ایدزی را در برابر عفونت های روده ای افزایش می دهد. بیماران ایدزی اغلب با عفونت های انگلی روبه رو می شوند و گیلتی نان معتقد است که این عفونت ها به تحلیل و زوال سلامتی مبتلایان به ایدز کمک می کند.

خواص درمانی سیر

 

 

خواص ضد سرطانی سیر

 دست کم از سال ۱۹۴۹ درباره خواص ضدسرطانی سیر بررسی هایی صورت گرفته است. در این سال دانشمندان آلمانی متوجه شدند که آلیسین موجود در سیر مانع از رشد تومور در موش ها می شود. در این دوران دانشمندان در صدد یافتن مواد قدرتمندی برای شیمی درمانی بودند تا تومورهای بیماران سرطانی را نابود کند. پژوهش های بعدی نشان داد که این خاصیت در آلیسین وجود دارد. در سال ۱۹۶۴ مشخص شد که عصاره سیر تازه، به جای آلیسین می تواند به طور کامل مانع از رشد سرطان سینه در موش هایی شود که به شدت مستعد این بیماری هستند. در سال ۱۹۸۳، به استناد گزارشی مشخص شد که روغن سیر ( ادامه مطلب )

منبع: سایت آیدانا



به این مطلب امتیاز دهید:
(1 امتیاز , میانگین: 5.0 از 5)
بنر
بنر

نظرات شما:

گالری جذاب امروز در سوربان