دوربین مدار بسته یکی از مهم ترین اجزای زندگی روزمره به حساب می آید. صرف نظر از اینکه چه موقعیت اجتماعی دارید تمام ما زندگیمان به سیستم های نظارتی وابسته است. چرا که کنترل محیط و یا پیگیری های بعدی حوادث ناگوار مانند سرقت ها و... را ساده تر می کند. اجازه دهید موضوع را با ذکر یک مثال برایتان توضیح دهیم. فرض کنید مادر شاغلی هستید که مجبورید هر روز کودک خود را در خانه با پرستارش تنها گذاشته و در محل کار خود حاضر شوید. بی شک یک دوربین مدار بسته خانگی کمک میکند تا بتوانید رفتار پرستار با کودکتان را کنترل کنید. سیستم های نظارتی در ابعاد عمومی و اجتماع نیز کاربرد های بسیاری دارند. از اماکن عمومی و موزه ها نیز به واسطه همین سیستم های نظارتی و امنیتی محافظت و نگهداری میکنند. از دوربین مدار بسته به منظور کنترل ترافیک در چهار راه ها و بزرگراه ها استفاده می شود. افزون بر تمامی این موارد در ادارات و شرکت های خصوصی و دولتی نیز که مدیر عامل امکان حضور تمام وقت در شرکت را نداشته و مجبور است ساعاتی در روز را به منظور شرکت کردن در جلسات کاری شرکت خود را ترک کند، از دوربین مدار بسته برای کنترل حسن انجام وظیفه و... در شرکت ها استفاده می شود. اما آیا تمام این دوربین ها که در مثال های بالا از آنها یاد کردیم، شبیه به هم هستند؟ آیا دوربینی که از آن برای نظارت به باغ و ویلای شخصی خود که به منظور استراحت در روزهای تعطیل از آن استفاده می کنید، با دوربین های که والدین برای کنترل کودکان خود مورد استفاده قرار می دهند و یا با دوربین مدار بسته ای که برای کنترل ترافیک استفاده می شودريا، شبیه به هم هستند؟
انواع دوربین مدار بسته
دوربین مدار بسته را بر دو اساس که به چه منظور مورد استفاده قرار گرفته(برای چه محیطی) و چه انتظاراتی از آن به عنوان یک کاربر دارید را به انواع گوناگونی تقسیم میکنند که این انواع عبارتند از:
- شکل ظاهری
- نحوه انتقال تصویر
- شرکت تولید کننده
- قابلیت اتصال به گوشی
- لنز
- کیفیت تصویر
- تکنولوژی ساخت
- و….
در ادامه هر یک از انواع دوربین مدار بسته را معرفی می کنیم.
انواع دوربین مدار بسته بر اساس شکل ظاهری
دوربین مدار بسته دام: گنبدی شکل بوده و دلیل نام گذاری اون نیز همین شکل ظاهری اش است چرا که دام در لغت نامه انگلیسی به معنای گنبد است. این دوربین برای نصب در محیط های مسقف مانند دفاتر کار و فضای داخلی ساختمان ها و یا کنج دیوار مناسب است.
دوربین اسپید دام: این نوع از دوربین ها نوع پیشرفته تری از دوربین دام هستند که امکان چرخش در 180 درجه و 90 در چه در راستای افق و عمود را داشته و بخاطر لنز های بسیار قدرتمندی که دارند این دوربین مدار بسته بیشتر مناسب کنترل محیط های وسیع است.
دوربین بولت: دوربین بولت استوانه ای شکل بوده و نام آن نیز از همین اصل الهام گرفته شده است(بولت به معنای گلوله می باشد.) این دوربین ها معمولا در مقابل گرد و خاک و قطرات آب مقاوم بوده و به درد فضاهای بیرونی مانند محوطه باغ ها می خورند.
دوربین مدار بسته کیوب: این دوربین مدار بسته عموما پایه دار بوده و مناسب استفاده بر روی میز ها هستند، البته به واسطه همان پایه می توان دوربین را به دیوار نیز وصل کرد. برترین مدل های دوربین کیوب توسط برند پرطرفدار دوربین مداربسته ایمو که زیرمجموعه ای از هلدینگ داهوا است، تولید میشوند. کیوب بیشتر به منظور پاسخگویی به نیازهای کاربران خانگی تولید می شود.
دوربین لامپی: دوربین لامپی یکی از محبوب ترین و پرتقاضا ترین انواع سیستم های نظارتی است که شباهت زیادی به یک لامپ معمولی دارد. این دوربین به سرپیچ لامپ های معمولی وصل شده و برای نصب و راه اندازی به دستگاه Dvr نیاز ندارد.
پین هول: دوربین مدار بسته پین هول یکی از محبوب ترین و در عین حال رایج ترین انواع دوربین های جاسوسی است. این دوربین را با نام های دوربین مداربسته مینیاتوری یا سوزنی نیز می شناسند. این دوربین در ابعاد بسیار کوچک حدود ۳ در ۳ سانتی متر و در مکان هایی که با کاربری خاص که نیاز به ثبت تصاویر به صورت مخفی یا نامحسوس وجود دارد، نصب می شود. لازم به ذکر این دوربین پین هول قابلیت دید در شب نداشته و تنها برای محیط های کوچک و با شرایط نوری مطلوب مناسب است و این به این معناست که کیفیت دوربین های سوزنی نسبت به سایر دوربین های مداربسته پایین تر است. لنز مصرفی در این دوربین ها ثابت بوده و قابلیت تعویض ندارند.
مزایای دوربین پین هول
- نصب آسان
- امکان ضبط همزمان صدا
- پشتیبانی از فرمت های فشرده سازی
- و…
معایب دوربین پین هول
- کیفیت پایین تر از دوربین های دام، بولت و …
- قابلیت دید در شب ندارد.
دوربین مدار بسته چشم ماهی: بارزترین ویژگی دوربین چشم ماهی که به آن فیش آی نیز می گویند، زاویه دید گسترده آن است. این دوربین با زاویه ۱۸۰ و ۳۶۰ درجه از تمام زوایای ممکن تصویر برداری می کنند و این امر شما را از داشتن تعداد زیادی دوربین برای پوشش کامل محیط بی نیاز می کند. این دوربین ها برای نصب در فضاهای داخلی و محیط های بزرگ و پر تردد بسیار مناسب هستند.
مزایای دوربین مداربسته چشم ماهی
- زاویه دید وسیع
- کنترل از راه دور
- ضبط صدا
- و…
معایب دوربین چشم ماهی
- عدم پشتیبانی از ip67
دوربین پانورما: دوربین پانوراما، نوع خاصی از دوربین مداربسته است که با کنار هم قرار دادن چند لنز و ترکیب تصویر آن ها با یکدیگر، یک تصویر پانورامیک تولید می کند. از مزیت های این دوربین، میتوان به این موضوع اشاره کرد که، برای تهیه تصویر کلی، نیازی به حرکت دادن و تغییر زاویه لنز دوربین نیست و همچنین تصاویر با کیفیت تری ارائه می دهد.
تعمیر دوربین مدار بسته
تعمیر دوربین مدار بسته با در نظر گرفتن قیمت دوربین ها یکی از دغدغه های تمام کاربران سیستم های نظارتی است. موضوعی که باعث میشود کار به تعمیر دوربین مداربسته بکشد، این است که سرویس دوربین های مدار بسته کار ساده و آسانی نیست و باید توسط افراد متخصص انجام شود برای همین عده ای مدام این کار را پشت گوش انداخته و نهایتا دوربین آنها خراب شده و کار به تعمیر دوربین مداربسته می کشد. در برخی موارد دوربین های مداربسته دچار مشکلاتی میشوند که شما باید هرچه سریع تر آن ها را برطرف کنید اما توجه داشته باشید این مشکلات تنها باید توسط افراد متخصص بررسی شوند، چرا که در غیر این صورت به احتمال قوی دوربین شما کاملا غیر قابل استفاده می شود. البته لازم به ذکر است که اگر شما دوربین با برند های معتبری را تهیه کنید شرکت ارائه دهنده خدمات پس از فروش و گارانتی معتبری را به شما ارائه می دهند که شما می توانید جهت سرویس با نمایندگی های برند دوربین مداربسته خود مراجعه کرده و جهت سرویس دوربین مداربسته و برطرف کردن ارورهای دوربین های مدار بسته از خدمات پس از فروش بهره مند شوید.