بنر
بنر
بنر
بنر
بنر
بنر
بنر
بنر

اگر شما هم از آن دسته از افرادی هستید که ماهی را دوست دارید اما از بوی آن فراری هستید، به شما پیشنهاد می‌کنیم ماهی سرخو را امتحان کنید. ماهی سرخو بوی کمی دارد و به‌راحتی با ترفندهایی می‌توانید بوی آن را از بین ببرید. از سوی دیگر ماهی سرخو تیغ کمی دارد و برای سرو در میهمانی و اضافه‌کردن این غذای دریایی خوشمزه در برنامه‌ی غذایی کودکان گزینه‌ی مناسبی است.

ماهی سرخو چند نوع دارد و به چه روش‌هایی باید پخته شود؟

ماهی سرخو منبع بسیار خوب سلنیوم است. مصرف ماهی سرخو 100 درصد نیاز روزانه بدن به این ماده معدنی مهم را تامین می کند. سلنیوم باعث بهبود عملکرد سیستم آنتی اکسیدانی بدن شده که در نتیجه سطح رادیکال‌های آزاد در بدن را کاهش می‌دهد. سلنیوم باعث کاهش بیماری‌های قلبی شده، احتمال بروز سرطان را کاهش می‌دهد.

گونه‌های مختلفی از ماهی سرخو در خلیج فارس و دریای عمان وجود دارد که از معروف‌ترین آن‌ها می‌توان از سرخو اصل و سرخو چمن نام برد، محصول پیش رو ماهی سرخو اصل.  تفاوت ماهی سرخو اصل با سرخو چمن را به راحتی می‌توان از رنگ پوستشان تشخیص داد، به این صورت که سرخو اصل رنگ قرمز روشن تری به نسبت ماهی سرخو چمن دارد. تفاوت دیگری که بین سرخو اصل و سرخو چمن وجود دارد این است که گوشت چمن اندکی سفت تر است.

ماهی سرخو تنها یک نوع نبوده و انواع مختلفی دارد به همین دلیل است که طعم ماهی سرخو توانسته است انواع مشتریان را به سمت خود جذب کند. طعم‌دار کردن ماهی سرخو و روش پخت ماهی سرخو نیز از اهمیت زیادی برخوردار است که شما می‌توانید با تکیه بر آن‌ها و یافتن راه‌های خلاقانه افرادی را که تمایلی به خوردن غذاهای دریایی ندارند را نیز به سمت دست‌پخت خود جذب کنید.
در این متن در نظر داریم ابتدا انواع ماهی سرخو را به شما معرفی کنیم و در نهایت به چند روش از بهترین روش‌های پخت ماهی سرخو بپردازیم.

انواع ماهی سرخو

از انواع ماهی سرخو می‌توان به ماهی سرخو چمن، ماهی سرخو محلی، ماهی سرخو دندونی، ماهی سرخو مهاجر و ماهی سرخو سلطان اشاره کرد.
ماهی چمن جز خانواده سرخو ماهیان است و گوشت آن مانند سرخو است. اما ماهی سرخو اصلی گوشت نرم تری نسبت به چمن دارد. میزان تیغ ماهی چمن متوسط است. گوشت ماهی سرخو چمن از ماهی سرخو اصلی سفید تر است. این ماهی دارای مقدار کمی سدیم است و به همین خاطر برای رژیم های کم نمک توصیه می شود.

ماهی سرخو جز ممتازترین ماهی های جنوب است. مانند تمام ماهی های جنوب سرشار از پروتئین و امگا3 است. گوشت ماهی سرخو نرم و لطیف است. ماهی سرخو برای شکم پر و قلیه ماهی و سرخ کردن مناسب است. میزان تیغ و ضایعات ماهی سرخو کم است.

گوشت ماهی سرخو دندونی پرچرب است و طرفداری های زیادی دارد. ویتامین های موجود در این ماهی از جمله B6 ، B12 ، فسفر و پتاسیم است. نحوه صید مختلفی دارد از جمله تور و قلاب. رنگ آن قرمز متمایل به صورتی می باشد و دارای گردن ضخیم و گوشتالویی است، دهان سرخو بزرگ بوده و کوهان دارد، وزن آن به سه تا چهار کیلو هم می رسد. کسانی که دنبال ماهی کم خار هستن بهترین گزینه ماهی سرخو دندونی است. گوشت سفید صورتی ماهی سرخو جزو یکی از بهترین ماهی های جنوب است و با آن میتوانید قلیه جنوبی خوشمزه ای درست کنید.
ماهی سرخو مهاجر از خانواده سرخو ماهیان، یک گونه از ماهیان دریای جنوب است که از ارزش غذایی و اقتصادی بالایی برخوردار است. این ماهی به دلیل گوشت نرم، سفید و لذیذ خود در بین مردم طرفداران زیادی دارد. گوشت ماهی سرخو مهاجر با توجه به مرغوبیت و کیفیت بالایی که دارا است، قیمت خوب و مقرون به صرفه‌ای دارد. ماهی سرخو مهاجر، منبع عالی پروتئین و اسید آمینه تریپتوفان است. ابن ماهی خوش خوراک سرشار از ویتامین های گروه B مانند ویتامین ‌B12 و B6، پروتئین، فسفر، سلنیوم، اسیدهای چرب امگا 3 و پتاسیم است. هر 100 گرم از گوشت ماهی سرخو مهاجر 104 کالری انرژی با خود به همراه دارد. این مقدار از گوشت ماهی سرخو مهاجر 20.8 گرم پروتئین، 216 میلی گرم فسفر، 2.3 گرم چربی و 359 میلی گرم پتاسیم را در خود جای داده است.

ماهی سلطان ابراهیم تازه شباهت عجیبی به ماهی سرخو دارد. به همین دلیل گاهی با آن اشتباه گرفته می‌‌شود. ماهی سلطان ابراهیم تازه دارای گوشت سفید، نرم و تیغ کم است. گوشت این ماهی به راحتی از استخوان جدا شده و فیله می‌‌گردد. سلطان ابراهیم جنوب از جمله ماهیان پرطرفدار و لذیذ دریایی است که تقریبا در سفره غذایی هر جنوبی وجود دارد. گوشت این ماهی بسیار ترد و خوشمزه می‌‌باشد. ماهی سلطان ابراهیم دارای بوی تندی است که بهتر است قبل از طبخ آن را در ادویه ماهی و پیاز و سیر مزه دار نمود.

روش‌های پختن ماهی سرخو

در مرحله اول باید ماهی سرخو را برای کبابی کردن مزه‌دار کنید، برای مزه‌دار کردن ماهی سرخو ابتدا یک ظرف بردارید و آبلیمو را به همراه ادویه‌ها و پیاز مخلوط کنید. ماهی را به موادی که آماده کردیم اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم تا مواد به خرد ماهی بروند. در این فاصله می‌توانیم سس مورد نیاز برای ماهی کبابی را آماده کنیم. ابتدا کره را درون ماهیتابه ذوب می‌کنیم، پس از اینکه کره آب شد وقت آن است که سیر و جعفری را اضافه کنید و به مدت ۱ الی ۲ دقیقه تفت دهید دقت کنید که شعله را زیاد نکنید.

پس از گذشت زمان لازم ادویه‌ها را به‌دلخواه اضافه کنید و شعله را خاموش کنید. برای کباب کردن ماهی سرخو ما به فر احتیاج داریم در این مرحله فر را روشن کنید و دمای آن را در ۲۲۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید. در این قسمت از طرز پخت ماهی سرخو وقت آن است که ماهی را از داخل مواد جدا کنید و فیله‌ها را داخل سینی فر بگذارید. می‌توانید از سسی که آماده کردیم روی ماهی بریزید و ماهی را به داخل فر منتقل کنید.

 

برای سرخ کردن این ماهی ابتدا باید ماهی سرخو را به خوبی بشویید و آن را خشک کنید. یک ظرف درب‌دار بردارید و پیاز را به‌صورت نگینی درون آن خرد کنید. ادویه‌های ذکر شده به همراه آبلیمو را به آن اضافه کنید. پودر تخم گشنیز را به همراه پودر سیر روی پیازها بریزید، همچنین می‌توانید چند قاشق زعفران دم کرده هم اضافه کنید. پس از اینکه مواد نام برده را با هم مخلوط کردید، فیله ماهی سرخو را به مواد اضافه کنید و درب آن را ببندید و اجازه دهید تا ۲ ساعت در یخچال استراحت کند.

پس از گذشت دو ساعت، به یک سینی احتیاج داریم که آرد سوخاری، ادویه‌ها، پودر سیر، پودر تخم گشنیز را قاطی کنیم. ماهی را از مواد خارج می‌کنیم و داخل سینی می‌گذاریم و به خوبی به مواد آغشته می‌کنیم. تابه را به همراه روغن روی شعله بگذارید و اجازه دهید تا به خوبی روغن داغ شود. پس از داغ شدن روغن ماهی طعم‌دار شده را سرخ می‌کنیم.
 



به این مطلب امتیاز دهید:
(1 امتیاز , میانگین: 5.0 از 5)
بنر
بنر

نظرات شما:

گالری جذاب امروز در سوربان
مقالات جذاب امروز در سوربان