بنر
بنر
بنر
بنر
بنر
بنر

نقش مدیریت ارتباط با تأمین کننده در کارایی زنجیره تأمین

قطعا این را می‌دانید که تأمین‌کنندگان مهم‌ترین نقش را در شرکت‌های بازرگانی دارند. با بهره‌گیری از یک تأمین‌کننده این قابلیت را دارید که به‌راحتی تمام کالاهای مورد نیاز را تأمین کنید. البته باید در نظر داشته باشید که نقش این فرد در کارایی زنجیره تأمین بسیار مهم است.

در واقع اگر به‌راحتی ارتباط خود را با چنین اشخاص یا مراکزی برطرف نکنید، قادر نیستید که زنجیره تأمین خود را بهبود دهید. برای درک بهتر این موضوع پیشنهاد می‌شود که تا انتهای این مطلب ما را همراهی کنید.

SRM یا مدیریت ارتباط با تأمین‌کنندگان چیست؟

SRM یا Supplier Relationship Management در واقع همان مدیریت ارتباط با تأمین‌کننده است. شاید از خودتان بپرسید که این موضوع چه معنایی دارد؟ در پاسخ باید گفت که این مفهوم شامل شیوه‌ها و فرایندهایی برای همکاری مؤثر با تأمین‌کنندگان در طول چرخه تأمین است.

در واقع این راه‌کارها توسط سازمان‌ها و شرکت‌ها استفاده شده و شامل ایجاد مشارکت‌های سودمند براساس اعتماد، شفافیت و ایجاد اهداف مشترک هستند. در پاسخ به SRM چیست باید گفت که فراتر از تعاملات معاملاتی بوده و بر تقویت اتحادهای استراتژیک و هدایت نوآوری تمرکز دارد.

چرا ارتباط با تأمین‌کنندگان در کارایی زنجیره تأمین اهمیت دارد؟

نقش مدیریت ارتباط با تأمین کننده در کارایی زنجیره تأمین

سوالی که بسیاری از افراد پرسیده‌اند این است که چرا ارتباط با تأمین‌کننده، اهمیت زیادی در مدیریت زنجیره تأمین دارد؟ در پاسخ باید گفت که این موضوع به موارد زیادی بستگی دارد. این موارد به شرح زیر هستند.

منبع‌یابی به‌صورت استراتژیک

یکی از مهم‌ترین مواردی که در نقش مهم SRM در کارایی زنجیره تأمین تأثیرگذار است، منبع‌یابی به‌صورت استراتژیک است. درصورتی‌که بتوانید به‌شکلی مؤثر مدیریت ارتباط با تأمین‌کنندگان را پیاده‌سازی کنید، سازمان شما قادر است تا در منبع‌یابی استراتژیک مشارکت داشته و ارزیابی‌های مختلفی را انجام دهد.

این ارزیابی‌ها براساس قابلیت‌ها، اطمینان و هم‌سویی با اهداف سازمانی انجام می‌گیرند. درصورتی‌که رابطه مؤثر با یک تأمین‌کننده داشته باشید، قطعا به محصولات نوآورانه دسترسی داشته و قیمت‌گذاری رقابتی نیز برای شما در دسترس خواهد بود.

کاهش ریسک‌ها

مزیت بسیار مهمی که با توجه ‌به مدیریت ارتباط با تأمین‌کننده به‌دست می‌آورید، کاهش ریسک‌های تأمین است. در واقع سیستم مدیریت ارتباط با تأمین‌کنندگان یا همان SRM، به‌طور مؤثر به سازمان‌ها کمک می‌کند تا پس‌از تقویت ارتباطات باز و همکاری با تأمین‌کنندگان حرفه‌ای، خطرات این زنجیره را کاهش دهند.

زنجیره تأمین پر از خطر بوده و امکان ایجاد اختلالات بسیار زیادی در آن وجود دارد. به همین دلیل ازطریق ارزیابی ریسک فعال و برنامه‌ریزی احتمالی، یک شرکت یا سازمان قادر است تا اختلالات احتمالی را شناسایی کرده و پس‌از همکاری با تأمین‌کننده آن‌ها را به حداقل برساند.

بهبود یافتن فرایند به‌صورت مستمر

ویژگی مهمی که باعث شده اهمیت SRM به‌شدت افزایش پیدا کند این است که بهره‌گیری از این موضوع، باعث بهبود مستمر فرایندها و فرهنگ همکاری می‌شود. به‌دلیل اشتراک‌گذاری اطلاعات، بازخوردها و معیارهای عملکردی، یک سازمان و تأمین‌کننده آن قادر هستند تا زمینه‌های مختلف برای بهبود را شناسایی کنند. نوآوری و هدایت در این زمینه‌ها مهم بوده و کارایی عملیاتی را افزایش می‌دهد.

بهینه‌سازی هزینه‌های تأمین

چالشی که بسیاری از شرکت‌های بازرگانی و سازمان‌ها با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند، یافتن بهترین هزینه برای تأمین موارد مورد نیاز است. بهینه‌سازی این هزینه‌ها اهمیت بالایی داشته و با اهمیت به SRM قطعا پیشرفت می‌کند.

درصورتی‌که ارتباط با تأمین‌کننده را به‌صورت طولانی‌مدت مدیریت کرده و همکاری خود را نیز به‌شکل مشارکت‌های بلندمدت ترویج دهید، قطعا قیمت‌گذاری مطلوب و بهبود دید زنجیره نتایجی هستند که به‌دست می‌آورید. این موارد به بهینه‌سازی هزینه‌ها کمک کرده و سازمان‌ها را به یافتن فرصت‌های عالی در صرفه‌جویی هزینه‌های گوناگون به‌صورت استراتژیک کمک می‌کند.

بهترین استراتژی‌ها جهت ارتباط با تأمین‌کنندگان موفق

استراتژی‌های گوناگونی وجود دارند که بهره‌گیری از آن‌ها موجب موفقیت در مدیریت ارتباط با تأمین‌کنندگان می‌شود. بهره‌گیری از بهترین استراتژی‌ها شما را در این موضوع یاری کرده و قطعا نتایجی عالی به‌دست می‌آورید. این استراتژی‌ها به‌شکل زیر هستند:

  • تقسیم‌بندی تأمین‌کننده براساس قرارگرفتن در معرض ریسک و حجم هزینه‌ها
  • ایجاد روابط مشارکتی باز و مکرر جهت تمرکز بر منافع متقابل
  • اندازه‌گیری و معیارهای عملکرد با بهره‌گیری از شاخص‌های کلیدی KPI
  • توسعه و نوآوری تأمین‌کننده در فرایندهای تأمین

بهره‌گیری از سیستم‌های ERP؛ بهترین راهکار برای تقویت ارتباط با تأمین‌کننده

باید گفت که در دنیای امروزی که فرایندهای مختلف در هم ‌پیچیده شده و سختی زیادی در پردازش پیدا کرده‌اند، بهتر است از یک سیستم مدیریتی مناسب بهره ببرید. یکی از بهترین راه‌کارها جهت یکپارچه‌سازی سیستم‌های برنامه‌ریزی، بهره‌گیری از نرم‌افزارهای ERP است.

سیستم ERP یا همان Enterprise Resource Planning سیستمی اتوماتیک است که به شما در تقویت همکاری‌ها کمک می‌کند. این سیستم در مدیریت ارتباط با تأمین‌کنندگان نقش مهمی داشته و مزایایی عالی نیز در این زمینه به شما ارائه می‌دهد. بهتر است قبل‌از خرید erp این موارد را بررسی کنید.

مزایای ERP در SRM

نقش مدیریت ارتباط با تأمین کننده در کارایی زنجیره تأمین

درصورتی‌که از سیستم‌های ERP در جهت بهینه‌سازی SRM بهره بگیرید، باید بدانید که چه مزیت‌هایی در این روش وجود دارد. این سیستم مزایای زیادی را به شما ارائه می‌دهد که از مهم‌ترین آن‌ها باید به موارد زیر اشاره کرد:

  • بهره‌گیری از بهترین پایگاه‌های داده متمرکز تأمین‌کننده برای یکپارچه‌سازی اطلاعات
  • بهره‌گیری از فرایندهای تدارکات ساده در مانند درخواست‌های خرید، سفارش‌ها و مدیریت فاکتورها
  • نظارت تمام عملکرد تأمین‌کنندگان به‌صورت لحظه‌ای
  • بهبود ارتباطات و تقویت همکاری

جمع‌بندی

یکی از موارد بسیار مهمی که دررابطه‌با شرکت‌های بازرگانی وجود دارد، ایجاد ارتباط مؤثر با تأمین‌کنندگان است. درصورتی‌که فرایند مدیریت ارتباط با تأمین‌کنندگان را به‌شکلی ایمن و حرفه‌ای پیاده‌سازی کنید، می‌توانید فرایندها و چرخه زنجیره تأمین را بهبود دهید.

نکات بسیار زیادی دررابطه‌با SRM وجود دارد که از مهم‌ترین ان ها باید به بهره‌گیری از سیستم ERP اشاره کرد. سیستم‌های ERP یا همان مدیریت منابع سازمانی راهکارهای بسیار زیادی را در این زمینه به شما ارائه می‌دهد. نکات و مزایایی که برای این موضوع وجود داشت را در مطلب آموزشی بالا باهم بررسی کردیم. برای دریافت بهترین ابزارهای ERP می‌توانید به وب‌سایت شرکت Msys مراجعه کنید.



به این مطلب امتیاز دهید:
(1 امتیاز , میانگین: 5.0 از 5)
بنر
بنر

نظرات شما:

گالری جذاب امروز در سوربان