کم شدن سرمای یخچال فریزر یا خنک نکردن یخچال فریزر یکی از مشکلاتی است که ما حداقل یکبار با آن روبرو شده ایم ، حالا دلیل خنک نکردن یخچال فریزر چیست ؟
ما در این مقاله با استفاده از تعمیرکاران و متخصصان تعمیرات لوازم خانگی سرویس برتر دلایل خنک نکردن یخچال فریزر را بطور کلی مورد نقد و بررسی قرار داده ایم با ما همراه باشید .
دلایل اصلی خنک نکردن یخچال فریزر
- کمبود گاز
- کار نکردن فن ها
- کار نکردن موتور یخچال فریزر
- خرابی سنسور ها
- خرابی تایمر
- خرابی سیستم دیفراست
- خرابی لاستیک درب
- مسدود شدن مسیر چرخش هوا
این موارد از اصلی ترین دلایل خنک نکردن یخچال فریزر و ساید بای ساید ها هستند که حتی اختلال در یکی از آن ها باعث بروز این مشکل میشود ف در صورت مواجهه با این موارد حتما اقدامات لازم جهت سرویس و تعمیر یخچال در منزل را فراهم کنید .
از کجا بفهمیم گاز یخچال کم شده ؟
کم شدن گاز یخچال به همراه با بروز علائم زیر در یخچال فریزر مشاهده میشود .
- کم شدن تدریجی سرمای یخچال و بعد از مدتی کم شدن سرمای فریزر
- کار کرد طولانی مدت موتور و در نهایت یکسره شدن موتور
- کم شدن قدرت سرمایش در قسمت های یخچال و فریزر
این علائم از اولین نشانه های کم شدن گاز یخچال فریزر است ، چنانچه با یکی از این نشانه ها مواجه شدید سریعا اقدامات لازم جهت تعمیر یخچال فریزر را انجام دهید ، بی توجهی به کم شدن گاز یخچال باعث سوختن موتور و افزایش هزینه تعمیرات یخچال است .
کار نکردن فن ها چگونه باعث خنک نکردن یخچال فریزر میشود ؟
فن ها وظیفه انتقال و گردش سرما در یخچال فریزر را برعهده دارند ، سرمای ایجاد شده از تبخیر گاز مبرد یخچال در قسمت اواپراتور توسط فن به کابین داخلی یخچال فریزر منتقل میشود .
چنانچه به هر دلیل فن ها از کار بیافتند انتقال سرما از اواپراتور به کابین متوقف میشود .
توقف انتقال سرما باعث یخ زدگی قسمت اواپراتور میشود ، تداوم عملکرد این چنین یخچال باعث گرم شدن یخچال و فشار به کمپرسور یخچال میگردد .
از کار افتادن موتور یخچال و در نهایت گرم شدن یخچال فریزر
کار نکردن موتور یخچال به در کمتر از 24 ساعت باعث از دست رتن سرمای یخچال و فریزر میشود ، از کار افتادن موتور یخچال میتواند دلایلی چون :
- سوختن موتور
- خرابی رله های موتور
- خرابی برد الکترونیکی
- خرابی برد اینورتر در مدل های اینورتر
- قطعی سیم کشی دستگاه
- قطعی پایه های c ، s ، r
را داشته باشد ، یکی از دلایل خنک نکردن یخچال فریزر همین موتور است .
خرابی سنسور یخچال یا فریزر باعث خنک نکردن یخچال میشود
وسیله اندازه گیری دما در یخچال و فریزر سنسور است ، این سنسور با تغییر مقاومت در دمای های مختلف میزان دمای یخچال یا فریزر را به برد اصلی گزارش میدهد ، پس سنسور قطعه مهمی در تولید سرما و متوقف شدن سرما سازی را دارد .
سنسور ها ممکن است در اثر بالا یا پایین رفتن دما در یخچال و فریزر دچار خرابی شوند ، یا ممکن است در اثر یک اتصال کوتاه دچار قطعی شوند .
در هر صورت که سنسور معیوب شود باید انرا تعویض و سنسور نو را جایگزین کرد تا مشکل خنک نکردن یخچال فریزر برطرف شود .
تایمر مکانیکی یا الکترونیکی
در مدل های کمی قدیمی تر یخچال فریزر از تایمر مکانیکی یا الکترونیکی برای کنترل یخچال فریزر و کار کرد قسمت های مختلف استفاده میشد .
این تایمر ها دارای دو تایم کار کرد موتور و کار کرد دیفراست هستند .
یکی ازنشانه های خرابی این تایمر ها کم شدن قدرت سرمایش یخچال و فریزر و کار نکردن موتور و اجزای خنک کننده یخچال فریزر است .
در صورت معیوب شدن تایمر باید یک تایمر با مشخصات یکسان و تایم های مشابه تایمر قبلی را جایگزین تایمر معیوب کرد تا مشکل خنک نکردن یخچال برطرف شود .
سیستم دیفراست
سیستم دیفراست یا برفک زدایی خودکار یکی از قسمت های مهم سیکل تبرید در دستگاه های خنک کننده گاز فریون است ، این قسمت با ذوب کردن برفک و یخ حاصل از سرما سازی باعث از بین رفتن برفک و ریکاوری سیستم خنک کننده میشود .
سیستم دیفراست از قطعاتی همچون
- سنسور دیفراست
- ترمودیسک
- ترموفیوز
- المنت
تشکیل شده است ، هر کدام از این قطعات وظیفه خاصی را در کار کرد یخ زدایی در یخچال را ایفا میکنند ، خرابی یک قطعه باعث از کار افتادن کامل سیستم یخ زدایی میشود /
لاستیک درب و کم شدن قدرت خنک کنندگی یخچال
لاستیک درب مکانع ورود و خرج هوای داخل کابین و هوای محیط را در یخچال برعهده دارد ، این لاستیک ها بعد از گذشت مدتی ممکن است با پارگی یا پوسیدگی مواجه شوند ، همین پارگی و پوسیدگی باعث ورود و خرج هوا در یخچال میشود .
فکر کنید یک کولر گازی را روشن میکنیم در حالی که درب منزل و پنجره ها باز است ، این کولر قادر به خنک کردن محیط نیست دقیقا خرابی لاستیک درب یخچال انگار درب خانه و پنجره یخچال را باز گذاشته ایم و منتظر خنک کردن آن میباشیم .
این مقاله توسط تیم تخصصی تعمیرات یخچال اسنوا در تهران تهیه و منتشر شده است .