مراحل طلاق توافقی میتواند با حضور وکیل طلاق توافقی و یا بدون حضور وکیل متخصص انجام شود. همانطور که از نام آن پیداست، طلاق توافقی بر اساس توافقات زوجین انجام میشود و در اولین مرحله خانم و آقا باید هردو برای جدایی توافق داشته باشند.
اولین و مهمترین نکته در مراحل انجام طلاق توافقی، توافق بر سر موضوعاتی مانند مهریه، نفقه، جهیزیه، حضانت فرزندان و… است. برای انجام طلاق توافقی هم میتوانید بدون وکیل اقدام کنید و هم با وکیل. در صورتی که وکیل نداشته باشید مراحل دادخواست طلاق توافقی حدود ۶ الی ۹ ماه زمان میبرد اما اگر در مراحل اقدام برای طلاق تفاهمی وکیل داشته باشید این مراحل در ظرف مدت بسیار کوتاهتری انجام میشود.
در این مقاله قصد داریم درباره مراحل طلاق به شما توضیح دهیم. برای اطلاع از نحوه طلاق توافقی و روند آن میتوانید با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید تا به طور کامل شما را راهنمایی کنند.
روند طلاق توافقی
همانطور که گفتیم اولین مرحله در پروسه طلاق توافقی توافق خانم و آقا برای جدای است. در ادامه مراحل طلاق توافقی بدون وکیل و با وکیل را توضیح میدهیم.
- توافق خانم و آقا بر روی مسائل مشترک زندگی مانند مهریه، جهیزیه، حضانت فرزندان و…
- ثبت نام در سامانه تصمیم و کامل کردن اطلاعات هویتی
- انتخاب مرکز مشاوره و گرفتن وقت مشاوره
- اخذ گواهی عدم امکان سازش از مرکز مشاوره
- شرکت خانم و آقا در جلسات دادگاه
- ارائه آزمایش عدم بارداری
- اخذ دادنامه طلاق توافقی از دادگاه و مراجعه به دفاتر رسمی طلاق برای خواندن صیغه طلاق
نکته: مشاوره در طلاق توافقی بدون وکیل اجباری است و باید در ۴ الی ۶ جلسه شرکت کنند که در مراحل انجام طلاق توافقی حدود ۲ ماه زمان می برد. همچنین اگر وکیل نداشته باشید حضور زوجین الزامی است.
لازم به ذکر است در صورتی که در مراحل دادخواست طلاق توافقی وکیل نداشته باشید باید خودتان حتما در همه مراحل حضور داشته باشید. نحوه طلاق توافقی حدود ۶ الی ۹ ماه زمان میبرد اما در صورتی که وکیل داشته باشید نیازی به شرکت در هیچ یک از مراحل نیست و در مدت زمان بسیار کوتاهتری انجام میشود.
مراحل طلاق توافقی با وکیل
بهتر است بدانید که هر چقدر هم طلاق بر اساس توافقات طلاق توافقی پیش بروند چون مراحل طولانی هستند ممکن است در ادامه پرونده مشکلات و تنشهایی برای دو طرف پیش آید که در روند پرونده تاثیر منفی بگذارد. پس حضور شخصی که آگاه به قوانین باشد میتواند در مراحل دادخواست طلاق بسیار کمک کنند باشد.
به علاوه اگر شما وکیل برای انجام این کار داشته باشید دیگر نیاز به حضور شما در جلسات متعدد دادگاه نیست و پرونده شما در زمان بسیار کمتری انجام میشود. برای اطلاع دقیق از مراحل انجام طلاق توافقی با کارشناسان حقوقی دادسو در ارتباط باشید.
قوانین طلاق توافقی
ماده ۲۴ قانون حمایت از خانواده در خصوص طلاق به شرح زیر است: ثبت طلاق و سایر موارد انحلال نکاح و نیز اعلام بطلان نکاح یا طلاق در دفاتر رسمی ازدواج و طلاق حسب مورد پس از صدور گواهی عدم امکان سازش یا حکم مربوط از سوی دادگاه مجاز است.
مراحل طلاق توافقی بدون وکیل
مراحل طلاق توافقی بدون وکیل تقریبا شبیه به موارد عنوان شده است که به صورت تیتر وارد مجددا برای شما توضیح میدهیم.
- ثبت نام در سامانه تصمیم
- شرکت در جلسات مشاوره اجباری
- تقدیم دادخواست طلاق توافقی به دفاتر الکترونیک قضایی
- شرکت در جلسات دادگاه
- شرکت در جلسات مشاوره دادگاه
- آزمایش عدم بارداری خانم
- دریافت گواهی عدم امکان سازش از دادگاه
- حضور در دفاتر ازدواج و طلاق برای جاری شدن صیغه طلاق
طلاق توافقی چقدر زمان می برد؟
معمولا کسانی که قصد انجام این کار را دارند دغدغه این موضوع را دارند که مراحل طلاق توافقی چقدر زمان میبرد. جواب این سوال ممکن است خیلی واضح نباشد. چرا که در وهله اول به این موضوع ربط دارد که خانم و آقا خودشان قصد اقدام برای این کار را دارند یا وکیلشان قرار است مراحل را پیش ببرد.
قرار است مهریه به خانم پرداخت شود یا خیر. جلسات مشاوره چطور پیش میروند و مسائل دیگر. پیشنهاد ما به شما این است که حتما قبل از اقدام به کاری با وکیل پایه یک دادگستری که تخصص انجام این کار را دارد صحبت کنید و یا با تماس با دادسو از کارشناسان حقوقی مشاوره تلفنی رایگان بگیرید.
نحوه طلاق توافقی در خارج از ایران
مراحل طلاق توافقی در خارج از ایران با داخل ایران کمی متفاوت است ولی به صورت کلی همهی ایرانیان برای انجام اموری مانند طلاق و ازدواج و … باید با قوانین ایران اقدام کنند. برای این کار میتوانند هم به فردی از اعضای خانواده وکالت دهند تا امور طلاقشان را پیش ببرد یا به وکیل قابل اعتمادی از طریق سامانه میخک وکالت دهند.
منبع : مراحل طلاق توافقی در وبسایت دادسو