باید ها و نباید های مراسم بله برون
آداب بله برون : بله برون چیست؟ آداب و رسوم مراسم بله برون کدامند؟ صحبت های مهم در مراسم بله برون چیست؟ اگر به دنبا پاسخ این سوالات هستید و دوست دارید اطلاعات بیشتری راجع به مراسم بله برون کسب کنید در این مقاله از سوربان همراه ما باشید.
یکی از مراحل ازدواج در ایران، مراسم بله برون است. این مراسم، معمولا با حضور بزرگان فامیل و نزدیک ترین افراد به عروس و داماد برگزار میشود.
دوران شیرین و جذاب نامزدی، بعد از مراسم بله برون رسمی، شروع میشود.
در مراسم بله برون تصمیم گرفته میشود که، برگزاری مراسم عقد و عروسی چه روزی باشد؟ میزان مهریه توافق شده چقدر است؟ چه تعهداتی با آقای داماد است؟ عروس و داماد، قرار است کجا زندگی کنند؟ و صدها حرف و سخن دیگر!
رسم و رسومات مختلفی در بله برون وجود دارد که در خانواده های مختلف و قومیت های مختلف باهم تفاوت دارند. در اینجا رایج ترین آداب و رسوم بله برون را با هم می خوانیم.
مراسم بله برون چیست؟
بله برون، یکی از مراسم های قبل از عقد است. در این مراسم، میزبان، خانواده عروس خانم است. اگر در شرف ازدواج هستید، لازم است با دقت زیاد این مقاله را مطالعه کنید تا با رسومات این شب هیجان انگیز آشنا شوید.
در مراسم بله برون، خانواده های نزدیک آقای داماد و عروس، کنار هم جمع میشوند. پذیرایی، مشابه پذیرایی مراسم خواستگاری است.
معمولا رسم بر این است که، بعد از پذیرایی چای یا نوشیدنی خنک، یکی از اعضای خانواده داماد (معمولا پدر، مادر یا یکی از بزرگان فامیل) سر صحبت را باز میکند و اقوام آقای داماد را معرفی میکند؛ در این شرایط اکثرا نسبت این افراد با داماد، گفته میشود.
بعد از آشنایی نسبی با خانواده داماد، نوبت انجام همین کار توسط خانواده عروس است. برای این معارفه اصلا عجله نکنید، هول نشوید و همه چیز را یک شب قبل از بله برون با خانواده مرور کنید.
بعد از معرفی و آشنایی اقوام جدید با یکدیگر، زمان مناسب برای صحبت های جدی در خصوص، میزان مهریه، شغل آقای داماد، میزان درآمد و محل زندگی آن ها است. در گذشته، نیمی از بله برونها، با بحث های اینچنینی بههم میخورد!
اما این روزها، با افزایش سطح شعور و فرهنگ مردم، خانواده عروس و داماد، در جلسهای خصوصی تر، درمورد تمام این مسائل صحبت میکنند و بعد از، به نتیجه رسیدن، مراسم بله برون رسمی را برنامه ریزی میکنند. با اینکار، احتمال هر گونه بحث و ناراحتی از بین میرود.
در مراسم بله برون درمورد چه مسائلی صحبت میشود؟
همان طور که گفته شد، مراسم بله برون در هر خانواده متفاوت است و بستگی به سطح فرهنگ و آداب و رسوم آن خانواده دارد. به همین دلیل، برای اطلاع از تمام موضوعاتی که گفته میشود، رسوم خانوادگی خودتان را بررسی کنید.
در این مراسم، میزان مهریه مشخص میشود. صحبت درمورد میزان جهیزیه عروس نیز بخشی از صحبت های شب بله برون در میان عدهای از مردم است.
معمولا وضعیت شغلی آقای داماد و وضعیت مالی داماد بررسی میشود. در نهایت اگر رسم شیربها وجود داشتهباشد، میزان آن را اعلام میکنند و خانواده ها باهم توافق میکنند.
در این مراسم، اگر شروط ضمن عقد مدنظر عروس و داماد باشد، عنوان میشود تا درمورد آن توافق شود. مشخص کردن زمان عقد، عروسی و همچنین سبک برگزاری عروسی و مراسم ها، از جمله موضوعاتی است که در بله برون میشنوید.
هریک از خانوادهها، رسوم خاصشان را با خانواده مقابل مطرح میکنند. دقت کنید که تمام مراحل بعدی ازدواج، تحت شعاع همین مراسم است؛ پس با شفافیت و صداقت، تمام نیازها، اهداف، مشکلات و محدودیت هایتان را عنوان کنید.
چه افرادی را باید به مراسم بله برون دعوت کنید؟
سوال عده زیادی این است که، چه افرادی را باید به مراسم بله برون دعوت کرد؟ آیا لازم است دوستان نزدیک را دعوت کنیم؟ باید گفت خیر! این مراسم بسیار رسمی و خصوصی است.
در گذشته، تنها بزرگان فامیل، به این مراسم دعوت میشدند؛ اما این روزها به جهت خصوصی تر شدن مراسم ها و محدودیت های پذیرایی، فقط نزدیکان به این مراسم دعوت میشوند.
افرادی که لازم است به مراسم بله برون دعوت کنید، شامل عمو، عمه، خاله، دایی، مادربزرگ و پدربزرگ است. اگر فضای مناسبی برای پذیرایی داشته باشید میتوانید، از همسران این افراد هم دعوت کنید تا در مراسم، حضور داشته باشند؛ اما درصورتیکه فضای پذیراییتان محدود است، با عذرخواهی از این افراد و اطلاع دادن این مشکل، میتوانید این افراد را از لیست حذف کنید.
دقت کنید که، به دلیل رسمی بودن مراسم، حضور دوستان لزومی ندارد. مگر اینکه به دلایل شخصی، احترام زیادی برای فردی قائل باشید، در این صورت میتوانید، او را به طور استثنا، به مراسم دعوت کنید.
صحبت های مهمی که در بله برون فراموش میشود!
گاهی به دلیل تمرکزی که روی مسائل مالی ایجاد میشود، نکات مهم دیگر، از یاد میرود. نکاتی که ممکن است در آینده، به دلیل عدم توافق بر سر آن ها، زندگی تلخ شود.
یکی از این موضوعات مهم، ادامه تحصیل است. سعی کنید در این جلسه، حتما بر سر مسائلی مانند ادامه تحصیل پس از ازدواج، انتخاب محل زندگی مشترک (شهر مورد نظر جهت زندگی)، رسم و رسوم ها، میزان توقعات مالی و... صحبت کنید. گاهی همین مسائل ریز، مشکلات بزرگی در زندگی ایجاد میکنند.
چرا نباید بچهها را به مراسم بله برون دعوت کرد؟
بله برون، مراسم بسیار رسمی است. باید بدانید که مهمانان شما در این مراسم، فقط افراد بزرگسال هستند. این مراسم، اصلا جای مناسبی برای حضور کودکان و بچهها نیست.
سعی کنید از مهمانان خود، محترمانه درخواست کنید که، کودکان را برای چند ساعت به یکی از اقوام بسپارند. حضور کودکان در مراسم بله برون، باعث شلوغی و همهمه میشود و ممکن است نظم مراسم را برهم زند.
هدیه خانواده داماد به عروس در مراسم بله برون
از قدیم مرسوم بوده که، در مراسم بله برون، خانواده داماد با گل، شیرینی و هدیه به خانه عروس میآمدند. این رسوم، تا حد زیادی این روزها نیز رایج است.
خانواده داماد، هدایایی مثل چادر عروس، لباس، کفش و کیف، قرآن و حلقه نامزدی یا همان حلقه نشان را، با خود به مراسم بله برون میآورند.
در قدیم، این هدایا روی سینی های بزرگی به منزل پدر عروس میآمد، اما این روزها برای تزیین هدایا، از باکس و سبد گل استفاده میشود.
اگر تاریخ مراسم بله برونتان نزدیک است و به چیدمان و تزیینات اهمیت میدهید، میتوانید ایدههای بسیاری از تزیین هدیه بله برون پیدا کنید.
آرایش و میکاپ مناسب مراسم بله برون چیست؟
سعی کنید برای آرایش و میکاپ صورت، ساده ترین و ملیح ترین آرایش را انتخاب کنید. اصلا سمت آرایش های غلیظ و تند نروید.
مطمئن باشید که با ارایش ملایم و کمی گریم چهره، بینظیر هستید. اگر برای آرایش بله برون به آرایشگاه میروید، حتما تاکید کنید که میکاپ لایت و دخترانه مدنظر شما است.
به هیچ وجه آرایش تند با خط چشم بلند و سایه تیره و دودی را قبول نکنید. تنها نکته مهم، کانتور صورت است، که اگر طبق اصول انجام شود، تمام نواقص احتمالی صورت را محو میکند و چهره واقعی و جذابتان را نمایان میکند.
سعی کنید بهترین و زیباترین آرایش را انتخاب کنید و تغییرات عجیب و غریب انجام ندهید.
لباس مناسب بله برون چیست؟
بله برون، اولین مراسمی است که با اقوام درجه یک آقای داماد روبهرو میشوید. در این مراسم، لازم است زیبا و با وقار باشید. انتخاب صحیح لباس، کمک بسیار زیادی به آراستگی تان میکند. سعی کنید، لباسی انتخاب کنید که دخترانه باشد، پیراهن یا بلوز و دامن، ترکیب مناسبی برای لباس بله برون است.
در این مراسم میتوانید رنگ لباستان را با رنگ لباس آقای داماد هماهنگ کنید تا عکس های زیباتری از این مراسم خاطره انگیز ثبت کنید. استفاده از رنگ های تیره و مشکی توصیه نمیشود.
کیک بله برون فراموش نشود!
مراسم بله برون، در نهایت رسمیت، شیرین است. شیرینی این مراسم، از پذیرایی آن مشخص است. معمولا بعد از صحبت های مهم این مراسم و دست کردن انگشتر نشان، نوبت بریدن کیک بله برون است.
این رسم در هر خانواده ای متفاوت است، گاهی سفارش کیک بله برون، با خانواده داماد است، در بعضی خانواده ها، این کار توسط خانواده عروس انجام میشود. در هر صورت، مهم کیک و طرح آن است، که فرصت داشتن میز بله برون جذابی را برایتان مهیا میکند.
اگر کمی خلاق باشید، بهترین ایده برای رنگ و طرح سفارش کیک را میتوانید با درنظر گرفتن هارمونی رنگ آن، با لباستان انتخاب کنید.
با این اقدام، کیک فوق العاده زیبایی خواهید داشت و کافی است میز بله برون را با کیک، هدیه ها، شمع و گل تزیین کنید تا عروس خوش سلیقهای باشید.
دفتر مراسم بله برون چیست؟
در زمان های قدیم، رسم بر این بود، که تمام قول و قرار های شب بله برون، توسط بزرگ خانواده نوشته میشد. تعدادی از حاضرین، این نوشته را به عنوان شاهد امضا میکردند.
اینکار به نوعی تعهد نامهای بود که طرفین، بر سر آن توافق کرده بودند. اما امروزه انجام این رسم را به ندرت میبینیم.
دفتر بله برون، به روز شده همان کاغذ قدیمی است که قول و قرارهای مراسم بله برون را، در آن مینوشتند. این دفتر را معمولا میتوانید، در مغازههای فروش کارت عروسی و لوازم عقد پیدا کنید. استفاده از این دفتر کاملا سلیقهای است.
توجه داشته باشید، خانوادههای بسیاری هستند که انجام این کار را نوعی اهانت میدانند. پس حتما قبل از تهیه این دفتر، نظر خانواده طرف مقابل را بپرسید تا مشکل و دلخوری ایجاد نشود.
توجه داشته باشید که رسم و رسوم در شهر های مختلف و خانواده های مختلف متفاوت است و مهم ترین نکته، توافقات و شناختتان از طرف مقابل است.
سعی کنید به هیچ وجه کم وکاستی هایی که بهدلیل عدم آگاهی، تفاوت رسم و رسوم و یا فشار اقتصادی رخ دادهاست را ملاک خوشبختی قرار ندهید.