کاهش آمار ازدواج علتهای زیادی را در بر میگیرد که نمیتوان در این مقاله سوربان به آن پرداخت. اما بحث دخترانی که همه آنها را بعنوان دخترانی خوب و ایدهآل میشناسند فرق میکند آنها چرا نمیتوانند مرد مناسب خود را پیدا کنند و ازدواج کنند؟ این دختران چگونه باید خواستگار مناسب پیدا کنند؟
به نقل از سپیده دانایی؛ حتماً شما هم در میان اقوام و آشنایان خود دیدهاید که بعضی از دختران باوجود اینکه از صلاحیت اخلاقی و دیگر معیارهای اساسی انتخاب همسر برخوردارند، تا به حال خواستگاری نداشتهاند. به دلیل شرایط فرهنگی پسرانی که قصد ازدواج دارند، میتوانند به راحتی این موضوع را با خانوادۀ خود در میان گذاشته و به فرد مورد نظر پیشنهاد ازدواج دهند. اما دختران برای اینکه نشان دهند قصد ازدواج دارند تا موارد مناسب را جذب کنند، باید از چه راهکاری استفاده کنند؟
آیا راه حل این است که از این پس دختران هم در صورت مواجهه با مورد مناسب، پیشقدم شده و پیشنهاد ازدواج بدهند؟ این کار به دلیل تفاوتهای روانشناختی زن و مرد و نقشهای جنسیتی آنها، نهتنها در فرهنگ ما، که حتی در فرهنگهای اروپایی و آمریکایی کار بهنجار و پسندیدهای تلقی نمیشود. پس چارۀ کار چیست؟ راهحل معقولی که روانشناسان و جامعهشناسان آن را پیشنهاد میکنند، استفاده از راهکارهایی است که موجب میشود دختران جوانی که قصد و شرایط ازدواج را دارند، بیشتر دیده شوند. در ادامه به 9 مورد از مهمترین این راهکارها اشاره میکنیم.
تکلیفتان را با خودتان مشخص کنید
یکی از مواردی که موجب میشود کسی برای ازدواج با شما پا پیش نگذارد، این است که تکلیفتان با خودتان روشن نیست. مثلاً دختری را در نظر بگیرید که حجابش را رعایت نمیکند و ظاهر و رفتارش نشان میدهد که به دستورات دینی اهمیتی نمیدهد، اما از طرف دیگر نمازش را به موقع میخواند و روزهاش را میگیرد (حتی در ماه رمضان نیز حجابش را رعایت نمیکند). در چنین مواردی، هم افرادی که به اصول مذهبی پایبند هستند، او را فرد مناسبی برای ازدواج نمییابند و هم افرادی که اعتقادات مذهبی ندارند حس میکنند که ممکن است با ازدواج با این فرد دچار مشکل شوند. بنابراین به وی پیشنهاد ازدواج نمیدهند. این مطلب در مورد همۀ جنبههای متعارض شخصیت شما صدق میکند.
چگونه شوهر مناسب پیدا کنم
ازدواج را جزو اولویتهایتان قرار دهید
تنها اینکه به خودتان بگویید من قصد ازدواج دارم کافی نیست. همانطور که برای اولویتهای دیگرتان مثل کار یا تحصیل وقت میگذارید، باید برای ازدواج نیز وقت و انرژی صرف کنید. اگر واقعاً قصد ازدواج دارید، سرتان را بیش از حد به کار، درس یا هر چیز دیگری مشغول نکنید. زمانی که در حضور همکاران مردتان اعلام میکنید که اولویت اول من در زندگی کارم است، طبعاً آنها هم اولویتبندی شما را به هم نخواهند زد. البته لازم نیست شما این حرف را به زبان بیاورید، وقتی اقوام و آشنایان میبینند شما وقتی برای حضور در مجالس خانوادگی و دوستانه ندارید، به این نتیجه میرسند که حتماً برای تشکیل زندگی مشترک هم وقت ندارید، و اگر قصد معرفی موردی را به شما داشته باشند، از این کار صرفنظر میکنند.
همه برنامههایتان را به بعد از ازدواج موکول نکنید
شاید ازدواج یکی از اهداف شما باشد، اما رسیدن به آن کاملاً دست شما نیست. با خودتان نگویید که بعد از ازدواج درسم را ادامه میدهم یا سر کار میروم. چرا الان که وقت بیشتری دارید این کارها را انجام نمیدهید؟ تعداد کمی از مردان دخترانی را که هیچ مهارت خاصی ندارند و وقتشان را به بطالت میگذرانند، به همسری انتخاب میکنند. افزون بر این، همانطور که در ادامه خواهیم گفت، افزایش فعالیت اجتماعی، شانس یافتن زوج مناسب را افزایش میدهد.
فعالیتهای اجتماعیتان را گسترش دهید
هنوز هم در بسیاری از خانوادههای سنتی، انتخاب همسر از طریق خانواده صورت میگیرد. بنابراین شرکت در مجالس زنانه، از جمله مراسم مذهبی علاوه بر اجر اخروی آن میتواند در این زمینه نیز به شما کمک کند. در ضمن اگر کسی از اقوام یا دوستان از شما پرسید که قصد ازدواج دارید یا نه، علاوه بر پاسخ، معیارهایتان را هم بیان کنید. خیلی از اوقات افراد به دلیل اینکه فکر میکنند مسئله خاصی (مثل ظاهر فرد) برای شما اهمیت زیادی دارد، موارد خوبی را که برای ازدواج وجود دارند، اما فاقد آن مورد خاص هستند به شما معرفی نمیکنند.
منتظر نباشید تا انتخاب شوید
درست است که گفتیم پیشنهاد ازدواج از طرف دختر معمولاً کار درستی نیست، اما منظور ما این نبود که در صورت مواجهه با یک مورد مناسب منفعلانه برخورد کنید و در حقیقت هیچ کاری انجام ندهید. در اینگونه مواقع میتوانید از یک واسطه که البته باید از صداقت و امین بودن وی مطمئن باشید، کمک بگیرید. واسطه میتواند شما را بهعنوان یک مورد مناسب برای ازدواج به فرد مورد نظر یا خانوادهاش معرفی کند.
به ظاهرتان بیشتر توجه کنید
منظور ما این نیست که از لباسهای گرانقیمت یا جلب توجهکننده استفاده کنید. سعی کنید در این مورد حد اعتدال را رعایت کنید. ممکن است آرایشهای زننده یا پوششهای نامناسب موجب شود بعضی از مردان به شما علاقه نشان دهند. اما معمولاً مردی که به دنبال یک زندگی آرام و بیدردسر است، چنین فردی را به همسری انتخاب نمیکند. از طرف دیگر، اهمیت ندادن به ظاهر و داشتن ظاهری نامرتب نیز به معنای نجابت نیست. در دین مبین اسلام بارها بر اهمیت پاکیزگی و نظافت تأکید شده است.
به مکان هایی بروید که افرادی با سلایق و علایق شما در آن حضور دارند. اگر شما در یک زمینۀ هنری خاص تبحر دارید و دوست دارید همسرتان نیز از هنر سررشتهای داشته باشد، بد نیست از اماکن هنری دیدن کنید. این کار هم به شما کمک میکند تا به یکی از علایق فردیتان برسید و دانشتان را در زمینۀ مورد علاقهتان بالا ببرید و هم اینکه امکان آشناییتان با افرادی که با شما تشابهاتی دارند، افزایش میدهد.
از فن بیان غافل نشوید
یکی از مواردی که مخصوصاً در اولین دیدارها اهمیت زیادی دارد، شیوۀ صحبت کردن و بهطور کلی ارتباط برقرار کردن ما است. ما معمولاً جذب افرادی میشویم که با ادب و متانت صحبت کرده و ضمن حفظ حریمها، رفتار گرم و بانشاطی دارند. برای ارتقای سطح مهارتهای ارتباطی میتوانید از کتابها و مقالاتی که دربارۀ مهارت زندگی نوشته شده است کمک بگیرید. البته هنگام مطالعۀ این کتابها ملاحظات فرهنگی را هم در نظر بگیرید، چون بیشتر این کتابها ترجمه هستند و ممکن است بعضی از موارد ما در کشور ما کاربرد نداشته باشند. برای مثال، یکی از مواردی که در این کتابها در رابطه با ارتباط مؤثر به آن اشاره شده، برقراری تماس چشمی به هنگام صحبت کردن است، که در جامعۀ ما هنگام صحبت با نامحرم، برقراری تماس چشمی مداوم کار پسندیدهای نیست.
از تجربیات دیگران کمک بگیرید
اگر در میان دوستان و اقوام فردی را میشناسید که با وجود داشتن شرایطی مشابه با شرایط شما، خواستگاران خوب متعددی داشته، میتوانید از وی کمک بگیرید. در صورتیکه با این فرد خیلی صمیمی نیستید و دوست ندارید این موضوع را مستقیم با وی در میان بگذارید، میتوانید در رفتارش دقیق شوید و از کارهای مثبت وی در این زمینه الگوبرداری کنید.
منبع:آلامتو