مشاوره ازدواج چیست و چه فوایدی دارد؟
مشاوره ازدواج چیست؟ مشاوره ازدواج چه فوایدی دارد؟ آیا اصلا مشاوره ازدواج تاثیری روی روند ازدواج و زندگی مشترک دارد؟ گاها دیده شده زوج های جوانی که در شرف ازدواج هستند با این سوالات رو به رو میشوند و تصور کنند که مشاوره قبل از ازدواج تاثیر چندانی روی زندگی مشترک آینده شان نخواهد گذاشت!
اما باید بگوییم که این زوج ها کاملا در اشتباه اند و مشاوره قبل از ازدواج تاثیرات و فوایدی دارد که شاید از آن بی خبر باشید ما در ادامه این مقاله از سایت سوربان میخواهیم در مورد مشاوره ازدواج صحبت کنیم و به شما بگوییم مشاوره ازدواج چیست و چه تاثیراتی روی روند ازدواج و زندگی مشترک آینده تان دارد. پس اگر شما نیز مانند برخی زوج ها مشاوره پیش از ازدواج را خیلی ضرورز نمیدانید و با فواید و تاثیرات آن آشنا نیستید تا انتها همراه ما باشید.
مشاوره ازدواج چیست؟
مشاوره قبل از ازدواج در واقع نوعی زوج درمانی است که به زوج کمک میکند تا برای شروع زندگی مشترک آماده شوند روانشناس با استفاده از تکنیکهایی مانند تست روانشناسی قبل از ازدواج سعی میکند چالشهای احتمالی زندگی مشترک را به زوج نشان دهد. همچنین این تست ها باعث میشوند تا زوج در شرف ازدواج شناخت بهتر و کاملتری از خود و همسر آیندهشان داشته باشند.
به طور کلی این مشاوره توانایی زوج را برای حل مشکلات بالا میبرد و شما را برای پذیرش تغییرات آماده میکند. در واقع این نوع مشاوره های روانشناسی به زوج کمک میکند پایههای زندگی خود را محکمتر بنا کنند تا در نهایت یک زندگی مشترک موفق داشته باشند.
جلسات مشاوره پیش از ازدواج دارای فوایدی است که از مهمترین فواید این جلسات میتوان موارد زیر را نام برد :
فواید مشاوره ازدواج
۱. آشنایی بهتر با یکدیگر
فهم عمیقتر: مشاوره به زوجها کمک میکند تا شناخت عمیقتری از یکدیگر پیدا کنند و نقاط قوت و ضعف یکدیگر را درک کنند.
۲. تعیین انتظارات
انتظارات مشترک: مشاوره میتواند به زوجها کمک کند تا انتظارات خود از یکدیگر و زندگی مشترک را مشخص کنند و بر سر این انتظارات گفتگو کنند.
۳. مدیریت اختلافات
یادگیری مهارتهای حل تعارض: زوجها میتوانند تکنیکهای مؤثری برای مدیریت اختلافات و تعارضات در آینده یاد بگیرند.
۴. تقویت ارتباطات
بهبود مهارتهای ارتباطی: مشاوره میتواند به زوجها کمک کند تا مهارتهای ارتباطی بهتری را یاد بگیرند و بتوانند به صورت مؤثر با یکدیگر صحبت کنند.
۵. نقشهکشی برای آینده
برنامهریزی مشترک: زوجها میتوانند اهداف و آرزوهای مشترک خود برای آینده را مشخص کنند و برنامهریزی کنند که چگونه به آنها برسند.
۶. شناسایی زمینههای مشکلساز
بررسی زمینههای مشکلساز: مشاوره میتواند به زوجها کمک کند تا زمینههای بالقوه برای مشکلات آینده را شناسایی کنند و راهکارهایی برای مدیریت آنها پیدا کنند.
۷. آگاهی از مسائل مالی
مدیریت مالی: مشاوره میتواند به زوجها در بحث درباره مسائل مالی، بودجهبندی و برنامهریزی مالی مشترک کمک کند.
۸. تقویت تعهد و اعتماد
ایجاد اعتماد: مشاوره میتواند به زوجها در ایجاد اعتماد و تعهد نسبت به یکدیگر کمک کند، که از ارکان یک ازدواج موفق است.
۹. آمادهسازی برای تغییرات
مواجهه با تغییرات آینده: زندگی مشترک با چالشها و تغییرات زیادی همراه است. مشاوره میتواند به زوجها کمک کند تا به این تغییرات آمادگی داشته باشند و بهترین راهها برای مدیریت آنها را بیابند.
۱۰. پیشگیری از مشکلات آینده
پیشگیری از تنشهای آینده: با بررسی چالشها و مسائل قبل از ازدواج، زوجها میتوانند از ایجاد تنشها و مشکلات بزرگ در آینده جلوگیری کنند.
در مشاوره ازدواج چه بگوییم؟
این مشاوره یک فرصت عالی است تا بدون سانسور در مورد خواسته ها، تمایلات، انتظارات، نقاط ضعف و قوت خود صحبت کنید. در طی این جلسات میتوانید موضوعات کلیدی زیر را مطرح کنید:
- ارزشها و باورهای شما در زندگی
- چگونگی برخورد با تفاوتهای فرهنگی و مذهبی
- نیازها و ترجیحات جنسی
- چگونگی تقسیم کارها و مسئولیتهای زندگی
- چگونگی برخورد با مسائل مالی
- اهداف شخصی و مشترک شما با همسر آیندهتان
- نقش خانواده در زندگیتان چیست؟
- چگونگی ارتباط با دوستانتان
- چگونه احساسات خود را بیان میکنید؟
- چگونه با کنار گذاشتن اختلافات برخورد میکنید؟
- چگونه از رشد حرفهای و فردی همسرتان حمایت میکنید؟
- چگونه به والدین شدن نگاه میکنید؟
در جلسات مشاوره پیش از ازدواج چه مهارت هایی آموزش داده میشود؟
مشاوره ازدواج معمولاً به صورت جلسات درمانی دونفره انجام میشود. زوجین با همکاری روان شناس مهارت هایی را برای تقویت رابطه خود یاد میگیرند این مهارتها عبارتند از :
- نحوه برقراری ارتباط درست
- حل مسئله
- بحث منطقی در مورد تفاوتها.
هنگامیکه منبع اصلی مشکلات مشخص شود، نقاط مثبت و منفی رابطه بهتر درک میشود. زوجین با کمک یکدیگر یاد میگیرند، چگونه بدون سرزنش یکدیگر مشکلات را شناسایی کنند و آنها را برطرف کنند.
کلام آخر
یادتان باشد شرکت در جلسات مشاوره ازدواج به این معنی نیست که مشکل روحی، روانی و یا مشکل رفتاری خاصی دارید بلکه به این معنا است که میخواهید با چشم باز از دوران مجردی گذر کنید و زندگی خود را با شخص دیگری مشترک شوید.
در همه چیزهای اشتراکی احتمال مواجه با مشکلات، تغییرات و اختلاف نظرها وجود دارد. تنها کسانی میتوانند از این مرحله به سلامت عبور کنند که مهارتهای ارتباطی قوی دارند و میتوانند مشکل را مدیریت کنند. این جلسات به شما کمک میکند تا ریسک تجربههای تلخ در زندگی زناشویی به حداقل برسد.