آداب و رسوم عجیب ازدواج در کشور کره
ازدواج و عروسی در کره نیز مانند سایر کشور ها دارای رسم و رسومات و فرهنگ خاصی است همانند ما ایرانیها که اغلب پس از برگزاری مراسم عقد در محضر عقد و یا سالن عقد به دنبال آماده کردن مقدمات برگزاری جشن عروسی در تالار عروسی و باغ تالار عروسی هستیم و در این راه از رسم و رسومات و فرهنگ های گوناگون مناطق مختلف کشورمان پیروی میکنیم در بقیه کشور ها نیز این رسم و رسومات خاص وجود دارد.
امروز در این مقاله از سایت سوربان میخواهیم از سنت های عجیب عروسی در کره بگوییم که قطعا برایتان جالب خواهد بود پس برای اطلاع از این رسم و رسومات عجیب عروسی در کره تا انتها همراه ما باشید.
آداب و رسوم عروسی در کره
مردم کره جنوبی عروسی های رنگارنگ و سنتی دارند اگرچه فرهنگ غربی در دهه های اخیر به عروسی های کره ای نیز نفوذ کرده است، اما چندین عنصر از سنت های عروسی کره ای باستانی هنوز در بیشتر مراسم ها وجود دارد.
۱. پوشیدن لباس سنتی کشور کره در مراسم عروسی
یکی از رسم های جالب در عروسی های کره ای این است که عروس هانبوک میپوشد هانبوک در واقع لباس رسمی سنتی کشور کره است در حالیکه داماد میتواند کت شلوار یا هانبوک بپوشد.
در طول عروسی سنتی کره ای، یک عروس ممکن است یک ونسام، یک لباس رویه پیچیده که با طرح هایی از نخ ابریشمی گلدوزی شده است، همراه با دامنی کامل به نام chima بپوشد.
یک عروس نه چندان رسمی اما همچنان سنتی، chima و jeogori را می پوشد، لباس بالایی آستین بلند که در مقایسه با ونسام معمولا کوتاه تر و بلندتر است.
داماد نیز یک samogwandae، لباس دربار سلسله Chosun می پوشد. لباس او شامل یک جلیقه بلند و عبایی مانند در بالای شلوار و یک ژاکت، همراه با یک کمربند و سرپوشی به نام سامو، یک کلاه سیاه با بال هایی در طرفین است. دامادهای نه چندان رسمی ممکن است به سادگی شلواری به نام باجی و ژاکتی به نام jeogori به تن کنند.
۲. فلسفه رنگ های خاص لباس عروس و داماد
رنگ هایی که عروس و داماد می پوشند نمادی از “تایگوک” یا “ایوم یانگ” (همچنین به عنوان یین و یانگ شناخته میشود) است. عروس هانبوک قرمز می پوشد، در حالی که داماد آبی می پوشد (این دو رنگ با هم، مانند دایره ای در مرکز پرچم کره، تعادل موجودیت های مکمل را نشان می دهند.)
۳. رنگ لباس مادر عروس و مادر داماد
به طور سنتی، ازدواج در غروب برگزار می شود، که نشان دهنده تعادل بین روشنایی و تاریکی نیز می باشد. مادر عروس از رنگ های گرم مانند صورتی، بنفش یا نارنجی استفاده می کند، در حالی که مادر داماد از رنگ های سرد مانند آبی، خاکستری یا سبز استفاده می کند. با تمام این تفاسیر، اگر مادران ترجیحات رنگ خاصی دارند، می توانند که رنگ ها را عوض کنند.
۴. هدیه به عروس و داماد
رایج ترین هدیه به عروس و داماد در عروسی کره ای ها پول نقد است که در پاکت های خاص شفید رنگ به عروس و داماد تقدیم میشود در این مراسم کیسه های ابریشمی وجود دارد که مهمانان میتوانند پاکت های سفید حاوی هدایای خود را در آن قرار دهند.
۵. رژه داماد تا منزل عروس سوار بر اسب
در سال های گذشته و دور، داماد سوار بر اسب به خانه عروس رژه می رفت. اما اکنون یک مأمور وارد می شود و شروع به توضیح مراسم عروسی می کند و حضار را از طریق توالی رویدادها، راهنمایی می کند. دو مادر ابتدا وارد می شوند و هر کدام شمع های مخصوص به خود را دارند.
مادر عروس یک شمع قرمز و مادر داماد یک شمع آبی در دست دارد. درست مانند لباس قرمز و آبی، این دو رنگ نماد تعادل نیروهای کیهانی است که در طبیعت رخ می دهد. وقتی مادر به پایان مراسم می رسد، یک شمع تکی روشن می کنند که نمادی از آغاز عروسی سنتی کره ای است.
۶. توضیحاتی درباره محتویات روی میز پذیرایی
سپس مسئول شروع به توضیح محتویات روی میز می کند که شامل اردک چوبی به سبک ماندارین (won-ang seteu)، کاج، بامبو، خرما، شاه بلوط، خرمالو، لوبیا قرمز، فنجان کدو و یک کاسه مسی است. کاسه مسی برای شستن دست زن و شوهر است تا نماد پاکی و پاکی آن ها برای یکدیگر باشد. درخت کاج و بامبو نشان دهنده وفاداری مادام العمر است. در حالی که خرما و شاه بلوط نشان دهنده باروری و تعداد فرزندان این زوج است.
۷. جئونانیریه
Jeonanyrye “نمایش غاز وحشی” است. از نظر تاریخی، داماد یک غاز وحشی به مادرزنش هدیه می داد تا نماد تعهدش به همسر جدیدش باشد و نشان دهد که او تا آخر عمر به او وفادار خواهد بود درست مانند غازها. در دوران مدرن، خانواده داماد اردک های چوبی را به خانواده عروس هدیه می دهند.
۸. اولین دیدار عروس و داماد
در گذشته های دور، عروسی کره ای یک رسم وجود داشت که در آن عروس و داماد برای اولین بار در این نقطه یکدیگر را می دیدند. ابتدا عروس و داماد که هر کدام دو خدمتکار برای کمک به مراسم داشتند، به طرف مقابل سفره عقد می رفتند و خادمان یک سجاده برای عروس و یک سجاده برای داماد پهن می کردند.
خادمان دست های عروس و داماد را می شویند تا نماد پاکسازی خود برای مراسم باشند. عروس و داماد روبه روی یکدیگر تعظیم می کنند. عروس دو بار برای داماد تعظیم می کند، داماد یک بار برای عروس تعظیم می کند، عروس دو بار دیگر تعظیم می کند و سپس داماد یک بار دیگر تعظیم می کند. سپس زانو زده و رو به روی یکدیگر قرار می گیرند.
۹. هاپگونری
هاپگونری زمانی است که عروس و داماد از یک فنجان مسی می نوشند. این زوج یا از دو نیمه جداگانه کدو که با نخ به هم وصل شده اند، از یک فنجان یا از ترکیب هر دو می نوشند. نیمه های کدو نماد این است که این جفت در حال تبدیل شدن به یک موجودیت کامل است. در یک سنت، اولین جرعه از فنجان مسی نشان دهنده رابطه زن و شوهر با یکدیگر است.
جرعه دوم از فنجان های کدو گرفته می شود که بعد از جرعه دوم بین عروس و داماد جابه جا می شود تا نشان دهنده یک تبادل باشد. در نهایت، زن و شوهر با هم تعظیم می کنند تا به پدر و مادر، اجداد و مهمانان عروسی خود احترام بگذارند.
۱۰. Paebaek
Paebaek یکی از مهم ترین لحظات عروسی سنتی کره ای است که بر اهمیت خانواده برای کره ای ها تأکید دارد. از نظر تاریخی، فقط والدین داماد در کنار عروس و داماد برای پائبیک حضور داشتند، اما اکنون هر دو گروه از والدین دعوت شده اند. این قبلا فقط یک مراسم خصوصی برای آن اعضای خانواده بود. اما اکنون، بسیاری از زوج های مدرن این مراسم را در زمان و ساعت پذیرایی کوکتل برگزار می کنند تا همه مهمانان بتوانند در paebaek شرکت کنند و آن را مشاهده کنند.
هر دو دسته از والدین پشت یک میز پایین پر از غذای اصلی میز عروسی می نشینند. امروزه خانواده ها سعی می کنند تا جایی که ممکن است غذا را روی میز بچینند تا زیبا و شکیل به نظر برسد. اما به طور سنتی فقط سه بشقاب غذا بود: یک برج شاه بلوط و خرما، گوشت گاو صاف، و یک بشقاب سوم از هشت پیش غذای کوچک به نام آنجو.
غذاهای Paebaek اغلب پلاستیکی و صرفا برای عکس هستند. زن و شوهر وارد می شوند، تعظیم می کنند و چای می ریزند و سپس از پدر و مادر خود هدایای پولی دریافت می کنند. عروس و داماد یک تعظیم کامل انجام می دهند و سپس یک تعظیم نیمه، سپس می نشینند. با در دست گرفتن پارچه سفید با گلدوزی خرما و شاه بلوط را می گیرند که دو دسته والدین پرتاب می کنند.
تعداد خرماها و شاه بلوط هایی که زوج خوشبخت در پارچه می گیرند نشان دهنده تعداد فرزندانی است که آن ها خواهند داشت. با خرماهایی که پسران و شاه بلوط ها نماینده دختران هستند. سپس عکس های مراسم گرفته می شود.
کلام آخر
در این مقاله در خصوص فرهنگ عروسی در کره صحبت کردیم و رسم و سنت های جالبی که در عروسی های کره ای وجود دارد را برایتان توضیح دادیم امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده و با فرهنگ عروسی در کره بیشتر آشنا شوید.