مراسم بلهبرون یکی از شبهای بهیاد ماندنی برای عروس و داماد است و خاطرات ویژهای را برایشان رقم میزند؛ اما این شب خاطرهانگیز با استرسهایی برای طرفین همراه است. یکی از این موارد پذیرایی مهمانی بله برون است که باید توسط خانواده عروس انجام شود اگر سوالی در مورد نحوه پذیرایی مراسم بله برون دارید تا انتهای این مطلب از سوربان همراه ما باشید چراکه در ادامه آداب صحیح پذیرایی مراسم بله برون و نکات مهمی که باید بدانید را شرح داده و همچنین چند ایده جذاب و زیبا برای پذیرایی در مراسم بله برون را به شما نشان خواهیم داد میتوانید از این عکس ها برای پذیرایی مراسم بله برون خود ایده بگیرید.
مراسم بله برون چیست؟
مراسم بله برون اولین جلسه رسمی خانواده زوجین پس از مراسم خواستگاری است که نشان دهنده توافق و رضایت خانوادهها بر وصلت است. این مراسم آداب و رسومی دارد که باید رعایت شود.
چه مواردی باید در مراسم بله برون مطرح شود؟
همانطور که پیشتر گفتیم، تا قبل از مراسم بله برون باید تمام حرفها زده شود و از طرف دو خانواده مورد تایید قرار بگیرد. اما در بعضی شهرها رسم است که تمام خواستهها سیاهه میشود و در اصطلاح پس از مکتوب شدن، باید توسط افراد حاضر در مراسم امضاء شود.
در این سیاهه، وضعیت مسکن داماد، حق طلاق و یا تحصیل، شرایط ضمن عقد، میزان مهریه و شیربها، تعیین محل سکونت عروس و داماد و همچنین خرید وسایل منزل مطرح میشود.
پذیرایی مراسم بله برون چگونه باید باشد؟
نوع پذیرایی مهمانی بله برون با توجه به توانایی مالی میتواند بسیار متفاوت باشد. طبق اصول، مهمترین وسیله برای پذیرایی مهمانی بله برون، شیرینی و میوه است، چایی هم که همیشه عضو ثابت مراسمات ایرانی میباشد.
البته باتوجه به فصل و سلیقه میتوان آنرا به انواع شربت و آب میوه تغییر داد. علاوهبر آنچه که گفته شد، نحوه پذیرایی مهمانی بله برون در هر شهر باتوجه به فرهنگ مردم آن تعیین میشود و به قول معروف نمیتوان برای همه افراد نسخه یکسان پیچید!
پذیرایی بله برون معمولاً شب بله برون خانواده عروس خانم با آوردن چای، میوه، شیرینی و یا آبمیوه و بستنی از مهمانان خود پذیرایی میکنند. و آجیل و سایر تنقلات و شام و… همگی بستگی به وسع مالی خانواده و فرهنگ پذیرایی آنها بستگی دارد و بههیچعنوان حتمی و لازم نخواهد بود. درواقع اگر در مراسم بله برون شام سرو نشود اتفاق عجیبی نخواهد افتاد، چراکه بله برون بهصرف چای و شیرینی است و شام جزء حتمی مراسم نیست.
آداب پذیرایی در مراسم بله برون چگونه است؟ پذیرایی از میهمانان در مراسم و الزامات بله برون، معمولاً بر عهده خانواده عروس است مگر در شرایط خاص و یا فرهنگ خاصی در منطقهای از ایران. وگرنه بهطورمعمول و در ۹۹ درصد مناطق ایران، این مراسم بر عهده خانواده عروس برگزار میشود. مراسم بله برون معمولاً بهصرف چای شیرینی و میوه برگزار میشود و خانواده داماد با خریدن هدایایی مانند چادر سفید، حلقه نشان، پارچههای مجلسی، سبد گل طبیعی یا مصنوعی و جعبه شیرینی و کلهقند و دفتر بله برون به منزل پدر عروس خواهند رفت.
خانواده عروس هم با شیرینی، شربت، چای و شیرینیها از آنها پذیرایی کند. در بسیاری از خانوادهها که ترجیح میدهند تا رسم و رسوم سنتی که کلهقندی به زیبایی تزئین شده توسط خانواده داماد به منزل عروس برده میشود و پس از به توافق رسیدن بر سر مهریه و شرایط ضمن عقد، یکی از بزرگان فامیل، کلهقند را به نشانه میمنت و شیرینی و مبارکی این پیوند، میشکند و مراسم بله برون را به پایان میرسانند.
همانطور که اشاره کردیم، مراسم بله برون معمولاً بهصرف شیرینی و چای میباشد اما در بعضی از خانوادهها، این مراسم بهصرف شام برگزار میگردد و خانواده عروس، خانواده داماد و بزرگان فامیل دو طرف را بهصرف شام دعوت میکنند و این مسئله کاملاً با نوع فرهنگ و سلیقه شخصی خانوادهها بستگی دارد.
چند ایده جذاب پذیرایی بله برون